Gündem Sarai Sierra’nın katiline müebbet hapis istemi

Sarai Sierra’nın katiline müebbet hapis istemi

03.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Sarayburnu’nda öldürüldükten sonra bir dehlize atılan Amerikalı turist Sarai Sierra’nın katil zanlısı ‘Laz Ziya’ lakaplı Ziya T. hakkındaki iddianame tamamlandı.

Sarai Sierra’nın katiline  müebbet hapis istemi

İddianamede tek şüpheli olarak yer alan Ziya T.’nin “cinsel saldırı eylemini” gerçekleştiremediği için yaşadığı infaal ile “nitelikli adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “cinsel saldırı” suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar, “nitelikli hırsızlık” suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Haberin Devamı

‘Başına taşla vurdum’
Şüphelinin yakalanma sürecinin anlatıldığı iddianamede Ziya T.’nin savcılıkta verdiği iki sayfalık ifadesine yer verildi. Cinayeti işlediği surlarda tiner kullandığını belirten Ziya T., Sierra’yı gördüğünü ve öpmek istediğini ancak kadının direnmesi üzerine kafasına taşla vurarak öldürdüğünü anlattı. Cinayetin ardından 8-9 gün o bölgede yaşadığını açıklayan Ziya T., İsminin basında yer alması üzerine ağabeyinin yanına Karabük’e giderek para alıp Suriye’ye gitmek için ayrıldığını söyledi. Kaçak yollarla Suriye’ye gittiğini ifade eden Ziya T., muhaliflerle birlikte çatıştığını itiraf etti.