Gündem Seyahat yasağı ne zaman bitiyor, kalktı mı? Şehirler arası seyahat yasağı olan iller hangisi, yasak kalkan 7 il hangileri?

Seyahat yasağı ne zaman bitiyor, kalktı mı? Şehirler arası seyahat yasağı olan iller hangisi, yasak kalkan 7 il hangileri?

07.05.2020 - 16:22 | Son Güncellenme:

Corona virüs nedeniyle alınan önlemler arasında yer alan seyahat yasağı ile ilgili karar açıklandı. Seyahat yasağının 3 Mayıs tarihinde sona ereceği bilgisi yer alıyordu. Yeni gelen duyuruda yasak uzatıldı. Peki seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitecek?

Seyahat yasağı ne zaman bitiyor, kalktı mı Şehirler arası seyahat yasağı olan iller hangisi, yasak kalkan 7 il hangileri

31 şehre giriş çıkış kısıtlaması ile ilgili detaylar merak konusu. İçişleri Bakanlığı'ndan seyahat yasağı ile ilgili bir açıklama geldi. 31 ilde seyahat yasağı kısıtlamasının 3 Mayıs tarihinde bitecekti ancak yeni gelen açıklama tarih değişti. Cumhurşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seyahat ksıtlaması ile ilgili önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Peki şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE SEYAHAT YASAĞI GETİRİLEN İLLER ŞUNLARDI:

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Zonguldak.

Yukarıda yer alan 31 il içerisinde bulunan 7 ilde seyahat kısıtlamasının biteceği açıklandı.

SEYAHAT YASAĞI KALKTI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 ilde şehirler arası seyahat yasağının biteceğini açıkladı.

Seyahat yasağı için Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

Bu hafta sonu sokağa çıkma uygulamasını sürdürüyoruz.

Haberin Devamı

Kurallara riayet düzeyine bakarak sonraki haftalarda aynı uygulamayı devam ettireceğiz. Bu hafta sonu sokağa çıkma sınırlamasını sürdürüyoruz. 31 ilde şehirler arası giriş çıkış sınırlandırılmasını bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır.

BAKANLIK GENELGE YAYIMLADI

Bakanlık, daha önceki gönderilen genelgelerle çizilen çerçevede ilgili Valilerce, İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca aşağıda belirtilen tedbir kararlarının alınması gerektiğini belirtti.

Büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 24 ilimiz sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 24.00'dan 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00’a kadar geçici olarak durdurulacak.

2) Bu illerimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşlarımızın belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esas olacak.

3) Şehir giriş-çıkış kısıtlamasına yönelik ilgi (a), (b) Genelgelerimiz ile belirlenen usul, esas ve istisnalar bu Genelge ile getirilen kısıtlama dönemi için de geçerli olacak.

Haberin Devamı

Söz konusun tedbirlere ilişkin Valiler tarafından ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması istendi.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacak.

 

 

 

Yazarlar