Gündem Seyyar satıcı 5. kitabını yazdı

Seyyar satıcı 5. kitabını yazdı

11.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yetimhanede büyüdükten sonra seyyar satıcılık yaparak ekmeğini kazanırken, hayatını ‘Varoşta Kadın Olmak’ adlı kitabında kaleme alan Nalan Türkeli’nin 5. kitabı çıktı.

Seyyar satıcı 5. kitabını yazdı

Türkeli, “Dilli Don” adlı kitabında arka mahalleden gelen, diplomasız bir seyyar satıcının yaşam mücadelesini anlatıyor. İstanbul Kadıköy’de balık ekmek satarken 1996’da ‘Varoşta Kadın Olmak’ adlı kitapla yaşamını anlatan ve Fransız ARTE televizyonuna belgesel konusu olan Türkeli, bir kez daha okuyucularıyla buluştu.

Haberin Devamı

Ekmek mücadelesi

Kadıköy, Ümraniye ya da Üsküdar’ın caddelerine götürdüğü seyyar tezgahında sebze, meyve, oyuncak ve giysi satarak hayatını kazanan Nalan Türkeli’nin yaşam öyküsü bu kez ‘Dilli Don’ adlı kitapta okuyucuyla buluşuyor. Gecekondudan çıkarak tek başına gece yarısı sebze haline gitmesi, seyyar tezgahına yüklediği ürünlere zabıtanın el koyması, rakip seyyar satıcılar tarafından ölümle tehdit edilmesi gibi zorlukların anlatıldığı ‘Varoşta Kadın Olmak’, Hülya Koçyiğit tarafından 2011 yılında filme çekilecekti.

Babasının annesini öldürmesiyle çocuk yaşta kardeşlerine bakmak zorunda kalması ve yaptığı evlilikten doğan çocuklarından birinin lösemiden yaşamını yitirmesi, diğerinin ise uzun süren cezaevi hayatı nedeniyle çok yıpranan ama pes etmeyen Türkeli, bu kez daha edebi bir dille ‘Dilli Don’u yazdı.