Gündem Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma

Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma

10.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında bir televizyon kanalında TSK’ya yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından soruşturma başlatıldı...

Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma

ANKARA Milliyet - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı TV programında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun, 8 Eylül’de TV programına telefonla bağlandığı belirtildi.  Tanrıkulu hakkında, canlı yayında yaptığı yorumlarından dolayı 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 301’inci maddesinde düzenlenen “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesinde düzenlenen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Tanrıkulu, programda “Türk Silahlı Kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Köyleri yaktı, bombaladı” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

MSB: Gaflet içindeler

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tanrıkulu’na tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Asil milletimizin bağrından çıkan kahraman TSK, ülkemizin huzur ve güvenliği ile bölgemizin, dünyanın ve tüm insanlığın barış ve istikrarına katkı sağlamak için tüm terör örgütlerine karşı büyük bir özveri ve fedakarlıkla mücadele etmektedir. Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir. Buna rağmen terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına tepki koyamayanlar terör örgütünün farklı konulardaki alçakça yalanlarını sahiplenerek kahraman ordumuza iftira atmaya çalışmaktadırlar. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet içindedirler” denildi. TSK’nın, tüm hezeyan ve kara propaganda çabalarına rağmen, terör örgütlerine karşı mücadelesini uluslararası hukuk ve milli, manevi, insani değer çerçevesinde azim ve kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.

Haberin Devamı

Öztrak: Kabul edilemez

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği TSK’yı töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir” açıklamasında bulundu. Yarın toplanacak CHP MYK’da, Tanrıkulu hakkında bir karar çıkması bekleniyor.

‘Çirkin iftira, haddinizi bilin’

Tanrıkulu’na siyasiler tepki gösterdi.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, “40 binden fazla masum insanımızın katili bölücü terör örgütü PKK’ya tek laf etmeyip de peygamber ocağı ordumuza iftira atanlar, hukuk ve insan haklarını kendilerine kalkan yapamazlar” ifadelerini kullandı.

AK Partili Mehmet Ali Çelebi, “Kimyasal silah iftiracısı, Siha düşmanı, şehitlerimizi asla anmayan, PKK’ya terör örgütü demeyen, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’dan Türk ordusuna çirkin iftira. Bu adam 5 dönemdir CHP vekili!” dedi.

AK Partili Alpay Özalan da “Her fırsatta terörist başı Apo ve Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyen Sezgin Tanrıkulu CHP’nin gerçek yüzüdür. Haddinizi bilin!” dedi.

DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, “TSK’yı suçlayan bu konuşmayı şiddetle kınıyorum. Bu kişi CHP’li olamaz. Atın bu şahsı” ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı

Memleket Partisi, “Tanrıkulu’nun bu alçakça iftirasına, küfür ve hakaret içermeden eleştiri yapan tüm yurttaşlarımızın hukuki süreçlerinde yanlarında olacağımızı bildiririz” açıklamasını yaptı.