Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

29.05.2018 - 10:29 | Son Güncellenme:

Pek çok çalışanının zaman zaman ihtiyaç duyduğu SGK hizmet dökümü belgesinin içerisinde çalışanların prim ve sigorta detaylarına dair bilgiler bulunur. Bu detaylar sayesinde çalışanlar sigortalı olarak çalıştıkları gün sayısını, primlerinin yatırıldığı gün sayısını öğrenerek ne zaman emekli olabileceklerini kolayca hesaplayabilirler. SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK hizmet dökümü belgesi e-devlet üzerinden en sık alınan belgeler arasında bulunur. Ayrıca bu belge e-devlet üzerinden alındığında barkodlu bir şekilde verilir bu da belgeye resmi bir nitelik kazandırır. Bunun haricinde e-devlet üzerinden daha pek çok resmi evrak alabilmeniz de mümkündür. Kamu kurumları her geçen gün tek çatı altında toplayan e-devlet uygulaması vatandaşlın daha hızlı hizmet almasını sağlamaktadır.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

SGK hizmet dökümü birçok başvuruda çalışan kişinin ihtiyaç duyduğu bir belge haline gelmiştir. Sigortalı kişilerin derecelerine göre 4A, 4B VE 4C olmak üzere çeşitli dökümler bulunur. Sosyal Sigortalar Kurumuna bağlı olan kişiler 4A grubuna dahildir. Aynı zamanda 4B BAĞ-KUR ve 4C ise Emekli Sandığına dahildir.

Genel olarak hizmet döküm belgesinde yer alan bilgiler şunlardır:

Çalışan kişiye ait resmi bilgiler
Sigortalının çalıştığı gün sayısı
Sigortalının primlerinin ödenme tarihleri ve miktarları
Sigortanın ilk işe başladığı gün
Sigorta primin yatıran şirkete ya da kişiye ait bilgiler

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümünü kolayca alabilmek için e-devlet sistemine ait olan turkiye.gov.tr internet sitesine girmeniz gerekir. Anasayfadaki giriş yap butonuna tıkladıktan sonra size en uygun giriş seçeneğini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Çoğu kullanıcının tercih ettiği yöntem olan e-devlet şifresi aracılığıyla sisteme giriş yapabilmek için e-devlet şifresine ihtiyacınız var. E-devlet şifresini ise herhangi bir PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. Bunun yanı sıra sisteme giriş için internet bankacılığı, elektronik imza, mobil imza, T.C kimlik kartı seçeneklerini de kullanabilirsiniz.
Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza açılan sayfadadan e-Hizmetler bağlantısının altında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetine yönelmeniz gerekiyor.

Karşınıza açılan sayfada 4A, 4B, 4C seçenekleri ile hizmet dökümü alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Aynı zamanda "Barkodlu SGK Hizmet Dökümü Alma" seçeneğine tıklayarak alacağınız belgenin resmi geçerliliğini de sağlayabilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra en kısa zamanda sonuçlar karşınıza çıkacaktır. Yine aynı e-hizmetten yararlanarak borç bilgileriniz, emekli aylığı bilgilerinizi, optik ve cam çerçeve bilgilerinizi kısa bir süre içerisinde kolayca öğrenebilirsiniz.