Gündem SGK sorgulamaları ile SSK hizmet dökümü alma

SGK sorgulamaları ile SSK hizmet dökümü alma

05.11.2016 - 09:44 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri ile SSK ve SGK sorgulama işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri online SSK ve SGK sorgulama işlemlerini 7 gün 24 saat gerçekleştirebiliyor. Online SSK ve SGK sorgulama işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

SGK sorgulamaları ile SSK hizmet dökümü alma

Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde yer alan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortası mükellefi oluyor. Bu çerçevede de vatandaşların ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri ve geleceklerini garanti altına alabilmeleri gibi çok önemli sosyal devlet hizmetleri sunuluyor. Ayrıca internet teknolojilerini son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan online hizmet uygulamaları ile vatandaşlar SSK ve SGK sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı


SGK SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!


SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde son yıllarda oldukça geniş kapsamlı bir şekilde kullanılıyor olması ile birlikte artık vatandaşlar sigorta ve emeklilik işlemleri konusunda internetin sağlamakta olduğu online hizmet kanallarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olunan online hizmet uygulamaları ile birlikte vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde yaşamının her alanında internet ortamına erişim imkanına sahip olabiliyor. 21.yüzyıl modern mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte artık vatandaşlar yaşamlarının her alanında nerede olursa olsun internet ortamına erişim imkanına sahip olabiliyor. Bu durumda vatandaşların interneti, yaşamının her alanındaki ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda etkin olarak kullanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde oluşturulan e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde sigorta ve emeklilik işlemleri gerçekleştirebildiğinden SSK ve SGK sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde hizmete açılan online hizmet uygulamalarının yer aldığı e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte artık vatandaşlar online SSK ve SGK sorgulama uygulaması ile birlikte vatandaşlar Sosyal Sigortalar Kurumu sigortalılıklarına ilişkin olarak en çok merak ettikleri bilgileri öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde SSK sicil numarası, SSK tescil kaydı, SSK prim ödeme gün sayısı, SSK ilk işe giriş tarihi, SSK işe giriş ve çıkış tarihleri, SSK toplam kazanç bilgileri gibi bilgilere sadece dakikalar içerisinde ulaşabiliyor. Vatandaşların SSK sigortalılıklarına bilgilerine ilişkin olarak bu bilgilere internet kolaylığında ulaşabilmelerini sağlayacak SSK ve SGK sorgulama işlemini internette e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Vatandaşlar internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarını e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebildiğinden online SSK ve SGK sorgulama işlemi de e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor. Bu çerçevede de vatandaşlar e-Devlet Kapısı ‘sisteme giriş’ ekranı üzerinde ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, kimlik doğrulama yapabiliyor. E-Devlet kimlik doğrulamasını yapan vatandaşlar SSK ve SGK sorgulama işlemlerini ‘e-hizmetler’ kategorisi altında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden herhangi ek bir bilgi girmek durumunda kalmadan da gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.