Gündem‘Şike’de yeni adres Çağlayan

‘Şike’de yeni adres Çağlayan

18.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şike davasına pazartesi günü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda devam edilecek. Mahkeme başkanı, önce Olgun Peker’in daha sonra Aziz Yıldırım’ın savunmasını alacaklarını söyledi

‘Şike’de yeni adres Çağlayan

FUTBOLDA şike iddialarıyla ilgili davanın Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde yapılan 4 duruşmasında, 401 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı. Davanın bundan sonraki duruşmaları, Çağlayan’daki İstanbul
Adalet Sarayı’nda yapılacak.
Dünkü duruşmasında Fenerbahçe’nin efsane isimleri mahkeme salonundaydı ama Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, veteranların desteğine rağmen Silivri’deki son duruşmadan karamsar ayrıldı: “Mayıs’a kadar tutukluyuz...”

Yıldırım klasörlerle geldi
23’ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın dünkü duruşmasına, Aziz Yıldırım, Mecnun Otyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan’nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görülen dünkü duruşmada, Fenerbahçeli veteranlar sürprizi yaşandı. İsimleri Fenerbahçe ile özdeşleşen birçok ünlü duruşmanın başlamasından 10 dakika sonra salona giriş yaptı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Rıdvan Dilmen, Can Bartu ve Selçuk Yula’nın da arasında bulunduğu 26 kişi Başkan Aziz Yıldırım ve tutuklu sanıklara destek verdi.
İlk oturumda olduğu gibi yine elinde klasörlerle duruşma salonuna giren Aziz Yıldırım, bir süre avukatlarıyla evrak üzerinde görüşme yaptı. Duruşma, iddianamenin okunmaya devam edilmesiyle başladı. 3 TRT spikeri öğle saatlerine okumayı tamamladı.

‘Hoca saklama elini’
Duruşmaya verilen arada basın mensuplarının bulunduğu bölüme gelen Aziz Yıldırım, gazetecilere “Söylemediğim şeyleri yazıyorsunuz. Nereden uyduruyorsunuz bunları?” siteminde bulundu. Bu sırada kendisine el sallayan Fenerbahçeli ünlü isimlere doğru bakan Yıldırım, grup içinde bulunan teknik direktör Aykut Kocaman’a seslendi. Grubun arkasında ellerini önde birleştirmiş şekilde duran Kocaman’a, Yıldırım gülerek “Hoca arkada durmak yok, saklama, kaldır elini” dedi.
Bunun üzerine Kocaman, el sallayarak Yıldırım’ı selamladı. Yıldırım, basın mensuplarının bulunduğu bölüme doğru, “Memleketin durumu nasıl?” diye sordu. Duruşmayı izleyen ve camiada “Taka Mehmet” olarak bilinen Mehmet Bastoncu, Yıldırım’a “Sen çık ben girmeye razıyım” diye seslendi. Bu ifadeye gülen Yıldırım, “Yok benim rahatım iyi” yanıtını verdi. Sürekli olarak sağ kolunu tutması dikkat çeken Yıldırım dün “Sağ kolumda bir sıkıntı var” demişti.

Önce Peker ifade verecek
Verilen aranın ardından avukatlar tahliye talebinde bulunmak istedi. Ancak Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, pazartesi günü duruşmaya devam edileceğini ve taleplerin alınmayacağını belirterek, şunları söyledi:
“Aralıksız duruşma yapacağız. Duruşmayı 3-5 ay ileri atmayacağız. Pazartesi devam edeceğiz. Davanın bütünlüğü için önce Olgun Peker ve onunla alakalı sanıkların savunmasını alacağız. Daha sonra ise Aziz Yıldırım’la başlayarak, diğer sanıkların savunmalarını alacağız. Mart ayında da en az bir hafta duruşma yapacağız. Pazartesi savunmalara başlamadan görevsizlik ve yetkisizlikle ilgili talepleri, cuma günü de tahliye taleplerini alacağız.”

‘Mayısa kadar tutukluyuz’
Bu arada davanın bir numaralı sanığı olan eski Giresunspor Kulübü Başkanı Olgun Peker, duruşmaya verilen arada basın mensuplarının olduğu bölüme gelerek, Çağlayan’da yapacağı savunmaya ilişkin konuştu. Bu sırada Peker’in arkasından gelen Aziz Yıldırım, Peker’e hitaben “Sen ne anlatıyorsun? Mayıs ayına kadar tutukluyuz” dedi.

Çağlayan’da devam
Davanın bundan sonraki oturumları Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülecek. Duruşmalar, adlideki en büyük duruşma salonu olan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nda yapılacak. Salonun Silivri’ye göre daha küçük olması nedeniyle daha az sayıda sanık yakını salona alınacak. Duruşma öncesi Silivri Cezaevi’ne nakledilen 20 tutuklu sanık da yeniden Metris Cezaevi’ne sevk edildi. Silivri Cezaevi’nde yatan Olgun Peker ve Ömer Ülkü’nün de Metris’e nakli kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Kimler geldi ne dedi?
- Duruşmaya ilk kez geldiğini belirten Rıdvan Dilmen, “Ekmeğini yediğimiz bir kulüp. Yaşantımızı bu kazançlarımızla sürdürüyoruz. Fenerbahçe, etiketi olan bir takım. Buna sahip çıkmamız gerekir. Diğer sanıklar da tanıdığımız insanlar. Dualarımız hepsinin aklanmaları yönünde” dedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci’ye gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Dilmen, hukuk ve yargının önüne geçilemeyeceğini söyledi.
- Eski futbolcu Oğuz Çetin de ilk kez mahkeme salonuna geldiğini belirterek, “Sevdiğimiz insanları burada görmek üzücü. Umarım en kısa sürede aklanır ve evlerine dönerler. Kalbimiz onlarla” diye konuştu.
- Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise gazetecilerin ısrarlı sorularına cevap vermedi.
- Eski futbolcu Şenol Çorlu, “Kara bulutların çok yakında dağılacak. Her şey eskisi gibi olacak” dedi.
- Saffet Sancaklı, “Hepimiz buraya destek olmak için geldik. Kişiler önemli ancak kişilerden daha çok Türk sporu önemli. Bugün Türk sporunda bir çok sıkıntının var olduğunu görüyoruz. TFF başkanı istifasına kadar gitti bu iş. Kişiler değişiyor ama düzen değişmiyor. Kaos bitmiyor. Bizim Aziz Yıldırım’ı çok moralli gördüm” şeklinde konuştu.
- Aziz Yıldırım’a destek için, duruşmayı FB Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Aydın Örs, Menajerler Cenk Renda, FB voleybol takımı menajeri Violet Duca, FB Basketbol Takımı Menajeri Nedim Karakaş, Oğuz Çetin, Saffet Sancaklı, Engin İpekoğlu, Ogün Altıparmak, Semih Yuvakuran, Şenol Ustaömer, Turan Sofuoğlu, Şenol Çorlu, Erdi Demir, Hakan Tecimer, Hasan Vezir, Abdullah Çevrim, İsmail Kurt, Rambo Hasan, Nezihi Tosuncuk, Tavşan Mustafa, ve Alparsan Eratlı da izledi

KEŞFETYENİ
Sihirli Annem'in Çilek'i evlendi! Düğünden ilk kareler
Sihirli Annem'in Çilek'i evlendi! Düğünden ilk kareler

Cadde | 31.05.2025 - 22:34

Sihirli Annem dizisinde Çilek karakterini canlandıran oyuncu Zeynep Özkaya, pilot sevgilisi Oğulcan Can ile evlendi. Düğünden ilk kareler geldi. İşte detaylar...