Gündem Erdoğan'dan ilk yorum: Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı

Erdoğan'dan ilk yorum: Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı

23.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

28 Mayıs seçimleri için geri sayım sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Oğan'ın destek açıklaması sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğandan ilk yorum: Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı

ANKARA Milliyet -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam TRT canlı yayınında soruları yanıtladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TAVRIMIZI BİLİYOR: (Sinan Oğan’ın destek açıklaması) Sinan Bey ile geçen hafta olumlu bir görüşme yapmıştık. Bugün de bize desteğini beyan etti. Kendisine şahsım ve tüm yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Sinan Bey bizim terörle mücadele, Türk dünyasıyla ilişkiler başta olmak üzere vatanımızın bekasıyla ilgili net tavrımızı çok iyi biliyor. Kendisinin dile getirdiği bazı hususları da biz açıklığa kavuşturduk. Bu güç birliğinin ülkemizin ve milletimizin faydasına olacağına inanıyorum. Kendilerinin de üzerinde durduğu mülteciler konusu var. Şu ana kadar 450 bin mülteci yurtlarına döndü. Fakat hedef 1 milyon mültecinin daha dönmesi. Bu zaman içinde gerçekleşecek. Mutabık kaldığımız en önemli konulardan biri de anayasamızın değişmezleri, 66. madde. Bunlar bizim asla ve kata üzerinde herhangi bir sıkıntımızın olmadığı konular; kırmızı çizgilerimiz. Bir diğer konu, Türk Devletleri Teşkilâtı. Başta İlham Aliyev kardeşim olmak üzere Türk devletleriyle yaptığımız toplantılar oldu. Bunlar bizim Türk dünyasına olan hassasiyetimizin en güzel örnekleri.

Haberin Devamı

AFET BAKANLIĞI: Sinan Bey’le aramızda bir pazarlık kesinlikle olmadı. Afet Bakanlığı’nın kurulması gibi bir tespiti var. Bunlar, üzerinde düşünülebilecek konular. AFAD, bir bakanlık olarak yarın bir gün gündeme gelebilir. Böyle bir bakanlık kurulabilir.

SEÇİMDEN SONRA ADIMLARI ATARIZ: Şu an itibarıyla derdimiz bir an önce bu pazar gününü atlatmak. Atlattıktan sonra mülteciler noktasında bir planlama, bir yol haritası çıkarılabilir. Ne kadar kısa zamanda bu mültecileri kendi ülkelerine döndürürüz, bunların adımlarını da atarız.

GÖNÜLLÜ GERİ DÖNÜŞ: Biz başından beri mültecilerin güvenli ve gönüllü geri dönüşlerini destekliyoruz. Şu ana kadar 560 bine yakın sığınmacı terörden arındırılan bölgelere döndü. Suriye’den terör örgütleri temizlendikçe bu sayı daha da artacak. Bakanlar seviyesinde görüşmelerden olumlu sinyaller alıyoruz. Suriye’nin kuzeyinden askeri çekerseniz hem Türkiye güvende olmaz hem göçler daha da artar, Kilis’e, Hatay’a tekrar roketler düşmeye başlar, terör örgütlerinden kaçan insanlar sınırlarımıza tekrar akın eder. Kılıçdaroğlu, Türkiye Boraltan Köprüsü utancını yeniden yaşasın istiyor. Ama sığınmacılar üzerinden saçılan düşmanlık tohumları tutmayacak. Alman, Amerikan bir Suriyeli’yi alıyorsa biz de benzer bir şeyi seçerek güvende niye yapmayalım?

Haberin Devamı

MİLLİYETÇİLİĞİN YERİ CUMHUR İTTİFAKI: İlkesizliğin her türlüsü bunlarda var. Koltuğunu korumak için hiçbir değeri olmadığını gördük. Milliyetçiliğin yeri bellidir. Cumhur İttifakı’dır. Buna Sinan Bey de katılmıştır. Yerli ve milli bir duruş ile 28 Mayıs’a gideceğiz.

DEPREMZEDELERİN TAMAMINA BURS: Depremde yakınlarını kaybeden veya evi işyeri orta veya üstü hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi almakta olanların kredileri bursa dönüştürülecek. Yurtlarda kontenjan ayrılacak ve yurtlara öncelikli olarak onlar yerleştirilecek. Öğrencilerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvurarak bu imkânlardan yararlanabilecek.

ANKETLERE CEVAP: 14 Mayıs balon anketlere en güzel cevap oldu. Benim için en doğru analiz meydanlardır. En gerçekçi anketi pazar günü milletim sandıklarda yapacak.

Haberin Devamı

Erdoğandan ilk yorum: Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı

ERDOĞAN'DAN ABD'YE SERT TEPKİ: O TERÖRİSTİ BULUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Büyük Rumeli Buluşması’nda da konuştu. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekiil Numan Kurtulmuş da katıldı.

Üsküp’ün, Sancak’ın, Prizren’in, İşkodra’nın, Kırcaali’nin, Gümülcine’nin, Filibe’nin, Saraybosna’nın Mostar’ın sımsıcak nefesini yüreğinde hissettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada asırlar boyunca Allah Allah nidalarıyla Viyana kapılarına dayanan akıncılarımızın seslerini duyuyorum. Bugün burada Rumeli Türkülerinin yürek tellerimizi titreten, ince, zarif, narin, kanat çırpışlarını duyuyorum. Bugün burada Bursa’dan Bosna’ya, İstanbul’dan Üsküp’e uzanan muhteşem bir sevgi selini muhabbet deryasını görüyorum. Burada hamuru acıyla, çileyle, aşkla, sevda ile dayanışmayla yoğurulmuş ebedi ve ezeli kardeşliğimizin remzini görüyorum” dedi.

Haberin Devamı

"ASLİ EVLATSINIZ"

Batı Trakya’dan Bulgaristan’dan ve Balkanlar’dan gelenlerin bu ülkenin göçmeni değil asli evladı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Sizlerin dedeleri, ataları başka bir yere değil ana yurtlarına, baba evlerine geldiler. Asırlık hasretin ardından kavuşan kardeşler gibi biz de birbirimize sarıldık, kucaklaştık. Türkiye gibi bir vatanımız Türkiye gibi bir yuvamız olduğu için Allah’a ne kadar şükretsek azdır” dedi.

Barış yolu olarak adlandırılan Saraybosna-Belgrad Otoyolu projesinin tamamlanmasıyla Balkanlar’a yeni bir soluk borusu açılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Peki, biz bunları yaparken ülkemizdeki muhalefet neyle meşguldür? Bizdeki muhalefetin, Balkanlarla ilgili en ufak bir adımını duydunuz mu? Yok. Öyle bir dertleri de yok. Dert bizim. Biz Balkanlar’a, Rumeli’ye sevdalıyız. Şimdi, seçim sandığı ufukta görününce attıkları zoraki adımlar dışında evladı Fatiha’nın kapısını çalmadılar. Gün oldu güya hamburger yemek için Pensilvanya’ya gittiler. Gün oldu Londra’daki tefecilerin kapısında nöbet tuttular. Gün oldu Almanından Amerikalısına kadar herkese selam verdiler. Gün oldu ülke ülke gezip Türkiye’yi, Batılılara şikayet ettiler. Ama benim Rumelili kardeşlerimin küftesinin, yüreğinin tadına bakmaya tenezzül dahi etmediler. Bunlar teröristlerle bile kol kola girdiler. Ama benim Rumelili kardeşlerimle bir kez olsun bayduşka oynamadılar. Hapisteki canilerle ilgilendikleri kadar kalbi Türkiye’yle atan, Türkiye için atan milyonların meseleleriyle hiçbir zaman ilgilenmediler. Her şey oldular. Her kılığa büründüler. Ama bir kez olsun yerli, milli ve vicdanlı bir duruş sergilemediler” diye konuştu.

‘NE YAPSALAR BOŞ’

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bölücü terör örgütünün uzantılarıyla kol kola yürümekten çekinmiyorlar. FETÖ’cülerle iş tutmaktan icap duymuyorlar. Ortada hiçbir şey yokken bir gece yarısı yayınladıkları Alevi, Sünni, Kürt, Türk videolarıyla, birlik ve dirliğimize kastetmekten geri durmuyorlar. Oy vermediler diye depremzedelerimizi aşağılamaktan utanmıyorlar. Koltuklarını korumak için nefret söylemlerine sarılmakta beis görmüyorlar. Kardeşlerim bunlar emri nereden alıyorlar biliyor musunuz? Kandil’deki teröristlerden alıyorlar. Biz ise emri Allah’tan ve milletimizden alıyoruz. Farkımız bu. Milletin karşısına projeyle, eserle, vizyonla çıkmak yerine, korku siyasetiyle insanlarımızın oylarını alabileceklerini düşünüyorlar. Oysa ne yapsalar boş. Çünkü milletimiz bunların ciğerini biliyor. Milletimiz bunların nasıl faşizm heveslisi olduklarını çok iyi biliyor. Milletimiz bunlardan kendisine de, ülkeye de, Rumeli’deki kardeşlerine de hiçbir fayda gelmeyeceğini görüyor.”

‘SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Erdoğan, “14 Mayıs insanımızın feraset ve basireti hafife alanların milletten yediği ilk tokattı. İnşallah 28 Mayıs yarım kalan işin tamamlandığı bir milat olacaktır sizlerle beraber. Millet olarak bizi yaralı görüp de ilacımıza zehir bulaştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. 14 Mayıs’ta yaşadıkları hezimete, milleti de ortak etmek isteyen kifayetsizlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Fitne tüccarlarının, nefret tacirlerinin, aramımıza nifak tohumları ekmesine bizi birbirimize düşürmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Sandığa leke sürdürmeyeceğiz. Rehavete kesinlikle kapılmayacağız. Zafer sarhoşluğuna asla düşmeyeceğiz. 28 Mayıs’ta hep birlikte erkenden sandıklara koşacak irademize, demokrasimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

TÜRKEVİ'NE SALDIRI

ABD’deki Türkevi’ne yönelik saldırıya tepki gösteren Erdoğan, “Avrupa’da PKK baktı ki iş kötüye gidiyor. Evet, seçmenlere saldırmaya başladılar. Bu seçmenler diyorlar ki demek ki herhalde Cumhur İttifakı’ndan yana. Onun için onlara saldırıyorlar. Yetmedi Amerika’da Birleşmiş Milletler’in karşısındaki Türkevi’ne saldırdılar. Türkevi’nin camlarını kırdılar. Niye, hani siz demokrattınız? Türkevi’ne saldırmak, camları kırmak, size ne kazandırır? Biz de şimdi buradan Amerika’nın yetkililerine, emniyet güçlerine şunu demeyecek miyiz? Hadi bakalım. Süratle bu levyeli teröristi bulmanız lazım. Acaba benzer bir durum Türkiye’de olsa buna nasıl bakacaksınız? Şimdi biz de Amerika’nın yetkililerinden Türkevi, orada size bir emanettir” dedi.