Gündem ‘Siz toprağınıza sahip çıkıyorsunuz’

‘Siz toprağınıza sahip çıkıyorsunuz’

09.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Değişim’ tartışmalarının yaşandığı CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin Meclis Grubu’nda açıklamalarda bulundu.

‘Siz toprağınıza sahip çıkıyorsunuz’

ANKARA Milliyet - Partide değişim bayrağı açan isimlerden Grup Başkanı Özgür Özel, memleketindeki teşkilat operasyonuna rağmen dünkü gruptaydı. Özel, gruba gelişi sırasında Kılıçdaroğlu’na da eşlik etti. 

Haberin Devamı

CHP Meclis grubunun dünkü toplantısına, Muğla Milas’taki madencilik faaliyetleri için Akbelen Ormanı’ndaki ağaç kesimine karşı çıkan İkizköylüler ile Hatay’da zeytinlik arazilerine acele kamulaştırma kararı verilen Dikmece köylüleri de katıldı. Köylüler yanlarında getirdikleri zeytinleri ve cevizleri grup sıralarına koydu. Kılıçdaroğlu, konuşmasından önce İkizköylü Necla Işık’a söz verdi. Parti ayırmaksızın bütün milletvekillerinin Akbelen’e gelmesi gerektiğini söyleyen Işık, “Akbelen Ormanı yaşasın demeye devam edeceğiz” dedi. Ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: “Sizler kendi doğanıza, toprağınıza sahip çıkıyorsunuz. 2021’den beri mücadele ediyorsunuz. Hep seçimi beklediler. Utanmadan ormanların, hayvanların, çiçeklerin yanında duranı marjinal ilan ediyorlar. Kömür bacalarından çıkan dumanı koklamak mı daha güzel, yoksa ormanın güzel havasını teneffüs etmek mi? 2013’te Hacettepe Üniversitesi’ne Akbelen için bir rapor hazırlatıyorlar. Raporda diyor ki, ‘sakın yapmayın, Bodrum susuz kalır.’ Bunlar dinlemiyorlar. Gözlerini para, hatta dolar bürümüş. Kimse ‘maden çıkarılmasın’ demiyor. Ama ‘içme suyuna zarar verecek’ deniyorsa çıkaramazsın.”