Gündem Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? Tam kapanma sokağa çıkma yasağı cezasını delenler ne kadar ödeyecek?

Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? Tam kapanma sokağa çıkma yasağı cezasını delenler ne kadar ödeyecek?

02.05.2021 - 19:06 | Son Güncellenme:

Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 81 ilde dün akşam saat 19:00 itibariyle başlayan ve 17 Mayıs saat 05:00'a kadar devam edecek 17 günlük sokağa çıkma yasağı süresince kuralı ihlal edenlerin ne kadar ceza ödeyeceği konusunda araştırmalar devam ediyor. Peki Tam kapanmada sokağa çıkma yasağını ihlal edenler ne kadar ceza ödeyecek?

Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar Tam kapanma sokağa çıkma yasağı cezasını delenler ne kadar ödeyecek

Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 29 Nisan Perşembe saat 19:00'da başlayan ve 17 Mayıs saat 05:00'e kadar devam edecek olan sokağa çıkma yasağı süresince kural ihlali yapan ve yasak saatlerinde sokağa çıkacak olan vatandaşlar ne kadar ceza ödeyecek sorusu da araştırılıyor. İşte Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar sorusunun yanıtı...

Haberin Devamı

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA CEZASI NE KADAR?

Geçtiğimiz aylarda İstanbul'da Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında yapılan toplantı ile birlikte maskesiz sokağa çıkan vatandaşlara 900 TL para cezası kesileceği karara bağlandı.

Maskesiz sokağa çıkma cezası ilçelerde bulunan kaymakamlıkların kararını bırakılmış durumda. İçişleri Bakanlığı'nın para cezası ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

“Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Haberin Devamı

SOKAĞA ÇIKMA CEZASI İTİRAZ NASIL EDİLİR?

Bu cezaya tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde o yer sulh ceza hakimliğine itirazda bulunulabilir. Sokağa çıkma cezasını sorgulama için bir ekran bulunmuyor.