GündemSokakta merdiven altı kıyma çekenlere tam 63 bin lira ceza

Sokakta merdiven altı kıyma çekenlere tam 63 bin lira ceza

02.06.2025 - 10:17 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı'nda sokakta hijyensiz kıyma çekenlere 63 bin TL’ye varan ceza kesiliyor. Uzmanlar vatandaşları merdiven altı kıyma çekiminden uzak durmaları konusunda uyardı.

Sokakta merdiven altı kıyma çekenlere tam 63 bin lira ceza

Geçmiş yıllarda nalbur, berber gibi farklı mesleklerden kişilerin sokakta izinsiz kıyma çekimi yaptığına dikkat çekilirken, bu işlemi yapanlara yetkisizlikten 21 bin, hijyen eksikliğinden 42 bin lira olmak üzere toplam 63 bin TL ceza kesildiği belirtildi.

Haberin Devamı

YETKİSİZ, HİJYENSİZ KIYMA ÇEKENE 63 BİN 82 LİRA CEZA

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, hijyenik olmayan koşullarda sokakta, kıyma çekiminin yasak olduğunu söyledi. Manavoğlu, "İzinsiz ve yetkisiz kıyma çekimi yapılmasında, yetkisi olmayan kişiye 21 bin 6 lira, ortam ve hijyen şartları uygun olmadığından da 42 bin 76 lira ceza uygulanıyor" dedi.

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, kurban etini düşük maliyetle kıymaya dönüştürmek isteyenlerin aylarca depo ve bodrumlarda bekletilmiş, bakımı ve dezenfeksiyonu yapılmamış makinelerle, açık ortamda kaçak olarak et işleyenleri tercih etmemesi gerektiğinin altını çizdi. Kurban etlerinin parçalanması, muhafazası, kıyma çekiminin hijyenik ortamda yapılmasının zorunlu olduğuna değinen Manavoğlu, kurban vecibesini yerine getiren vatandaşların, etlerin parçalanması ve kıyma çekimlerini kasap dükkanlarında yapması yönünde uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Sokakta merdiven altı kıyma çekenlere tam 63 bin lira ceza

MERDİVEN ALTI KIYMA ÇEKİMİ TEHLİKE SAÇIYOR

Kurban Bayramı döneminde kesilen hayvanlardan uygunsuz yerlerde ve hijyenik olmayan koşullarda kıyma çekenlerin, vatandaşın sağlığı ile oynadığını dile getirdi. Mahalle aralarında, seyyar ya da sabit olarak ilgisiz kişiler tarafından, sağlık ve hijyen koşulları hiçe sayılarak, kıyma çekimi yapılmasının uygun olmadığını vurgulayan Manavoğlu, temizlik kurallarının ihmal edilmesinin hastalık yapan ve bozulmaya neden olan mikroorganizmaların ete bulaşmasını kolaylaştırdığını söyledi.

Geçen yıllarda 'merdiven altı' olarak tabir edilen yerlerde nalbur, berber gibi farklı iş kollarındaki kişiler ile makinesi olan herhangi birinin sokak aralarında kıyma çekim işlemi yapmasına sıkça rastlandığını anlatan Manavoğlu, "İzinsiz ve yetkisiz kıyma çekimi yapılmasında, yetkisi olmayan kişiye 21 bin 6 lira, ortam ve hijyen şartları uygun olmadığından da 42 bin 76 lira ceza uygulanıyor" dedi. Cezaların şikayet üzerine ilgili bakanlıklar ile belediye ekipleri tarafından uygulandığı belirtildi.

Sokakta merdiven altı kıyma çekenlere tam 63 bin lira ceza
KEŞFETYENİ
İtiraf gibi açıklama! 'Benim hayatımdaki yeri tamamen bitti'
İtiraf gibi açıklama! 'Benim hayatımdaki yeri tamamen bitti'

Cadde | 01.06.2025 - 11:37

Survivor 2025'te şampiyonun belli olmasına kısa süre kaldı. Survivor denilince akla gelen isimlerden biri olan Sema ise geçtiğimiz günlerde adaya veda etti. Geçtiğimiz yıl olaylı bir sezon geçiren Sema, favori dörtlüsünü saydı.

Yazarlar