Gündem Somali Cumhurbaşkanı'nın karıştığı ölüm kazayla ilgili Bakan Tunç'tan yeni açıklama

Somali Cumhurbaşkanı'nın karıştığı ölüm kazayla ilgili Bakan Tunç'tan yeni açıklama

10.12.2023 - 17:21 | Son Güncellenme:

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ölümlü kazayla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan son dakika açıklaması geldi.

Somali Cumhurbaşkanının karıştığı ölüm kazayla ilgili Bakan Tunçtan yeni açıklama

İstanbul’da 30 Kasım Perşembe günü Avrasya Tüneli Aksaray çıkışında emniyet şeridinde yavaşlayan Yunus Emre Göçer, arkadan gelen otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı. Tedavi gördüğü hastanede altı gün yaşam mücadelesi veren Göçer, hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Göçer’e çarpıp kaçan otomobilin Somali Konsolosluğu’na ait olduğu, aracı Cumhurbaşkanı Mahmud’un oğlu Mohamed Hasan Şeyh Mahmud kullandığı ortaya çıktı.

Mahmud, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık Mohamed hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak dosyayı bilirkişiye gönderdi. Hazırlanan raporda tüm kusurun Mohamed’de olduğu belirtildi. Raporun ardından savcılık, şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Ancak Mahmud’un 2 Aralık’ta yurt dışına çıktığı ortaya çıktı.

BAKAN TUNÇ'TAN YENİ AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı trafik kazası sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesi yapan polisler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Tunç açıklamasında şunları söyledi; Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı trafik kazası ile ilgili olarak kaza sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatılmıştır.

Alınan ikinci rapor üzerine iki rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi ve kesin rapor alınması için Adli Tıp Kurumundan rapor beklenmektedir.

Sıfatı ne olursa olsun herkes kanun karşısında eşit olup şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kusursuzluk raporu veren kolluk görevlileri ve sosyal medyada yer alan Göçer’in eşinin aranarak, intihar ettiğini söylediklerine yönelik iddialara ilişkin resen soruşturma başlattı.

Başsavcılığın açıklamasında "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 30.11.2023 tarihinde Motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in yaralandığı ve sonrasında 06.12.2023 tarihinde vefat etmesi olayı ile ilgili olarak kusura ilişkin ilk tespitleri yapıp kusursuzluk raporu veren kolluk görevlilileri ile sosyal medyada yer alan polis memurları tarafından müteveffanın eşinin aranarak intihar ettiğini söylediklerine yönelik iddialara ilişkin resen soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

'O TUTANAĞI TUTAN POLİSLERİN HESAP VERMESİ GEREKİYOR'

Mahmud’un yurt dışına çıkmasına isyan eden Göçer’in eşi Öznur Göçer,  “7 gün boyunca bir umutla eşim gözlerini açar diye hastaneden bir an olsun ayrılmadım. Ama ne eşim gözlerini açtı ne de bu adamın kaçmasına engel olundu. Eşimin ölümüne sebep olan ve buna göz yuman olay yerindeki polislerden de şikayetçiyim. Bunun hesabını kim verecek. Adam gitmiş, bir daha gelir mi? Bu katilden önce olay yerinde o tutanağı tutan polislerin hesap vermesi gerekiyor” diye konuştu. (ÇİĞDEM YILMAZ/MİLLİYET)