Gündem Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti! Kurtulmuş: Bugüne kadar konuşulmayan bir gerçek

Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti! Kurtulmuş: Bugüne kadar konuşulmayan bir gerçek

16.03.2023 - 11:07 | Son Güncellenme:

CNN Türk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyaretine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın ittifak görüşmelerine ilişkin son bilgileri de aktardı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.
İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

DEPREM VE SEL FELAKETİ

Yaşadığımız bu süreç asrın felaketi olarak isimlendirildi. Yıkıcı etkileri bakımında büyük bir faciayla karşı karşıya kaldık. Bazı ilçelerimiz sıfırdan yapılma noktasına geldi. Tam depremin yaraları sarılmaya çalışırken sel felaketiyle büyük bir yıkım daha ortaya çıktı. Acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Bilimsel bütün verileri kullanarak, tedbirleri alarak yola devam etmemiz gerekiyor. 

Bu afetleri bir siyasi malzeme olarak kullanmamak gerekiyor. Eleştirilere açığız ama bunlar siyasi malzeme değil. Büyük bir yıkım var. Devlet ilk andan itibaren sahada oldu. Bizim arkadaşlarımız 04.20 civarında tüm illerinde mobilize oldu. İki hafta önce tüm bilim adamları bir araya geldi ve yeni bir çalışma başlatıldı. Bundan sonraki hedefimiz şudur... Bunların hepsini ortaya çıkmadan önce önlemlerini bilimsel yöntemlerle çözmemiz gerekir. Eksiklikler var, iyileştirmek için çalışıyoruz. Antakya'da zemini çok kötü yerlere binalar yapılmış. 

Haberin Devamı

Hemen orada yeni şehirlerin temeli atılma noktasına geldi. Bakan arkadaşlarımızın her birisi, gönüllüler bir can hıraş çalışmanın içerisindedir. Türkiye'nin esas odak noktasını kaçırmamız gerekiyor. Türkiye'de vatandaşlar seçimde huzur içinde kararını verecek.

HATAY VALİSİ'NİN İSTİFASI

(Hatay Valisi'nin aday adaylığı) Rahmi Doğan ilk andan itibaren depremin sonuçlarını ortadan kaldırmak için mücadele etmiş birisidir. Aday olma hakkını kullanmıştır.

DEPREMZEDELER NASIL OY KULLANACAK?

YSK ilanını verdi. Depremzedeler seçim günü bulundukları yerde oy kullanabilir. Bizim Türkiye demokrasisi olarak övündüğümüz konulardan birisi seçime yüksek katılımdı. Vatandaşlarımız gittikleri yerde oylarını kullanabileceklerdir. 

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?

Haberin Devamı

Yeniden Refah ve HÜDA PAR ile görüşmeler sürüyor. Cumhur İttifakı'nın kurulduğu günden bu yana hiçbir zaman pazarlık masası olarak görülmedi. Ortak hedeflerde buluşuldu. Önümüzdeki yüzyılı Türkiye Yüzyılı hedefiyle bir araya gelindi. 

Şu cumhurbaşkanı yardımcısı olacak vs. bir takım koalisyon pazarlıkları olmadan yolumuza devam ediyoruz. Bu asla bir koalisyon pazarlı değildir, asla olmayacaktır. Bundan sonra yeniden katılacak partiler de bu ittifaka oy verecekleri zaman, biz ortak hedeflerde bir araya geleceğiz. 

Şu anda yeniden tesis edilmiş, bir merkez siyaseti var. Bunun gövdesi de AK Parti'dir. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili 'ben de varım diyen' ve ilkeler bunu ilkeler bazında ifade eden herkese kapılar açıktır. 

Yeniden Refah Partisi kendi politikası olan bir siyasi partidir. Görüşlerine saygı duyarız. Burada bir koalisyon protokolü hazırlanıyor değildir. Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını açmak için arkadaşlarımız kararını vereceklerdi.

SİYASETTE 6284 TARTIŞMASI

Bu konuların tartışıldığı bir zemin yok. Partilerin seçime yönelik bir ittifak çalışması içindeyiz. Bu partilerden de olumlu yaklaşımlar görüyoruz. AK Parti'ni tavrı, tarzı bellidir. Kadının her türlü tehlikeden uzaklaşması için her türlü tedbiri alırız. Programımız ortadadır. Bu konular AK Parti'nin gündemi değildir, bu seçimin gündemi değildir. Yeniden Refah ile bu görüşmelerin olumlu sonuçlanacağını bekliyorum.

HÜDA PAR ADAYLARI HANGİ LİSTEDE OLACAK?

Haberin Devamı

Bizim vereceğimiz bir karar olmaktan ziyade ittifaka katılacak partinin kararı. Bizim için kendi tercihleri birinci öncelik. Cumhur İttifakı sorunsuz yolunda ilerledi. Merkez partinin şöyle bir özelliği vardır, fikirleri geniş olarak kabul gördüğü için merkez partisi olurlar. İş birliği yapmak fikirleri benimsemek değildir. Partiler bir seçim iş birliği yapıyor.

ÜÇ DÖNEM KURALI

Üç dönem kuralını önemsiyoruz. Kararı verecek olan Cumhurbaşkanımızdır. Çok dinamik parti teşkilatlarımız var. Biz sadece siyaset yapmak yerini 350 tane milletvekilinde ibaret görmüyoruz. Sonuçta MYK ve Cumhurbaşkanımız karar verecek.

BAŞKAN YARDIMCISI SAYISI, BAHÇELİ İDDİASI

Bunların hepsi kulistir, yani dedikodudur. Şu anda tek bir önceliğimiz var. Cumhurbaşkanımızın açık ara tekrar seçilmesidir. 14 Mayıs seçimi Türkiye'nin önünü açacaktır.

Haberin Devamı

MİLLET İTTİFAKI'NDA 'İYİ PARTİ' ÇATLAĞI

Ben prensip olarak elimin uzanmadığı yere dilimi uzatmam. Gönül arzu eder ki oradaki tartışmaların şeffaf bir şekilde yansıtılması. Oradaki sorun aday belirleyememek değildi, ortak fikir etrafında bir araya gelemiyorlar.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ FORMÜLÜ

Bu ilan ettikleri adayın elini zayıflatır. Bizim başkan adayımız yetmiyor, paket halinde kabul edin demektir.

SEÇİM BEYANNAMESİ

Seçim beyannamesi bitmek üzere. Önceliğimiz afet risklerinin azaltılması. Milletin adamı olan, güçlü isimlerle yola devam etmek zorundayız. Biz kendimize bakıyoruz, karşı tarafı takip ediyoruz. 

KILIÇDAROĞLU'NUN HDP ZİYARETİ

Başından beri söylediğimiz bir şey var. HDP'nin olmadan Kılıçdaroğlu'nun yarışı ortak olması söz konusu olamaz. Görünürde konuşmasalar bile HDP'nin o masada olduğu gerçeği var. Zaten hep HDP masada vardı. Fiilen olmasa da ruhen oradaydı. O masaya oturan herkes biliyordu ki, HDP'nin oyunu almadan yarışa ortak olmaları mümkün değildir. Malumun ilanı diye bir şey var, kimsenin konuşmadığı, bilineni görünür hale getirecektir. Bu ziyaretle masada var olan birliktelik, resmen ilan etmiş olacak.