Gündem Son Dakika: Bartın'dan kara haber! Maden ocağı patlamasında can kaybı 41'e yükseldi

Son Dakika: Bartın'dan kara haber! Maden ocağı patlamasında can kaybı 41'e yükseldi

16.10.2022 - 00:38 | Son Güncellenme:

Bartın ili Amasra ilçesinde TTK Genel Müdürlüğü'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamada can kaybı 41'e yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğünde dün akşam saat 18.15 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi. Kurtarma çalışmalarının sona erdiği maden ocağında 41 işçi hayatını kaybetti.

Gelişmeleri canlı aktarıyoruz... 

22.16: Bakan Soylu yaptığı paylaşımda "Bartın Amasra'da yaşanan elîm maden kazasında hayatını kaybeden hemşehrilerimiz; Burçin Saban'ın Gürpınar Köyü'ndeki, Emrah Kaval'ın Aladağ Mahallesi'ndeki evlerine taziye ziyaretinde bulunduk." sözlerine yer verdi.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

22.14: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Tedavileri Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde yapılan 6 hastamızın yakınlarıyla bir araya gelerek, kendilerine hastanemizin yönetici hekimleriyle birlikte bilgi verdim. Hasta yakınları, kolaylıkla iletişim kurulabilecek şekilde, hastanenin özel bir kısmında ağırlanacak." ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

21.02: Bakan Soylu yaptığı paylaşımda, "Bartın Amasra'da yaşanan elîm maden kazasında hayatını kaybeden hemşehrilerimiz; Öner Yıldız'ın Kaleşah Mahallesi'ndeki, Rıdvan Acet'in Kazpınar Köyü'ndeki, Emrah Kaya'nın Kaman Köyü'ndeki evlerine taziye ziyaretinde bulunduk. Rabbim mekanlarını cennet, makamlarını âlî eylesin" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

BAKAN KOCA YARALILARIN SON DURUMUNU AÇIKLADI

20.15: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlama sonrası Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edilen yaralı hastalara ilişkin, "6 hastamızın 5'inin durumu ciddi, 5’i de solunum cihazına bağlı. Yanık yüzdeleri yüzde 65-85 arası değişmekte. Önümüzdeki 3-4 günün yakın takiple seyirlerini görmemiz gerekecek." dedi.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

19.03: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bartın Amasra'daki maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan 6 işçimizin tedavileri Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanemizde devam ediyor. Yaralı madencilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. 

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

19.01: CNN TÜRK özel haber şefi Fulya Öztürk yangının hala devam ettiğini bildirdi. Yeni ekiplerin bölgeye geldiğini aktardı.

18.18: Olay yerinden canlı yayın yapan CNN TÜRK özel haber şefi Fulya Öztürk çalışma yapan ekiplerle konuştu. Çalışmalara katılan madencilerden alınan bilgiye göre; yer altındaki yangının hala devam ettiği bilgisi geldi.

17.32: Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaparak, "Bartın’da kurulan Sahra Acil Müdahale Merkezlerini ziyaret eden Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM Başkanı Sn. Mustafa Şentop’a, Sn. Binali Yıldırım’a, olay yerindeki bakan arkadaşlarıma yaralılarımızın durumu hakkında bilgi verdim. Devlet, tüm gücüyle Bartın’da." dedi.

17.08: Şehit Gürdal Serenli'nin cenaze törenine katılan Erdoğan, "Bu göçük hadisesinden sonra Allah'a hamd ediyorum ki 24 saate ulaşmadan 41. şehidimize de ulaştık. Göçük altında kimse kalmadı. Gürdal evladımız da bu madencilikte bir maden şehidi olarak Hakk'a uğurlanıyor. Rabbim annesine, babasına, ailesine sabırlar eylesin. Rabbim sevgili Habibi'ne komşu eylesin. Birliğimizi, beraberliğimizi hiç bir zaman kaybetmeyelim. Dünya bu görüyorsunuz. Bir müslüman bu noktada bütün hassasiyeti ortaya koymalı." açıklamasını yaptı.

17.05: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

16.30: Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamada hayatını kaybeden Rahman Özçelik için Makaracı köyünde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Burada konuşma yapan Erdoğan, 'Musallada bulunan Rahman kardeşimizi Hakk'a uğurluyoruz. Rabbimize hamdolsun ki kendilerine inşallah şahadet makamına ulaşmak suretiyle Rabbimizin sevgili Habibi'ne komşu oluyorlar. Rabbim yar, yardımcımız olsun. Dün akşam bu yana 24 saati bulmadan neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Soma'da biliyorsunuz çok uzun sürdü. Burada hamdolsun 41 şehidimize ulaştık. Bütün kardeşlerimizin aileleri bizlere mirastır ve bu miraslara devlet olarak sahip çıkacağız. Gerek millet olarak, gerek Bakanlıklar olarak hepimiz vermek sitedikleri destekleri de vereceğiz. Emanetlere de sahip çıkacağız.' dedi.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

16.10: Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamada hayatını kaybeden hayatını kaybeden şehit madenci Selçuk Ayvaz'ın Uğurlar köyünde bulunan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

YARALILARIN SON DURUMU

15.30: Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, yaralıların son durumu hakkında bilgi verdi. Yiyit, "Dün gece geldiğimden beri ekip olarak ayaktayız. Güzel haberler vermek için uğraşıyoruz. Öncelikle uzun soluklu bir sürecimiz olacak. Hastalarımızı yanık ünitesinde takip ediyoruz ama yoğun bakım kısmında yanık ekibimiz de takip ediyor. Bizler maksimum tedavi vereceğiz. Siz dua edeceksiniz. Belli bir zamana ihtiyacımız var. Hastalarımızın 5 tanesinde yanıklar var. Bir tanesi karbonmonoksit zehirlenmesi o yüzden hiperbarik oksijen alıyor. Durumu iyiye gidiyor. Diğer hastalarımızın zamana ihtiyacı var. Dışarıdan görmediğiniz yaralar. Uzun süre sıcak havaya teneffüs ettiler o yüzden vücudun içindeki tahribatın etkisini bilmiyoruz. Antibiyotiklerini veriyoruz" dedi.

Hasta yakınlarının hastanede kalacaklarını açıklayan Yiyit "Sizin için kalacak yerler organize ettik. Size bazı kartlar vereceğiz. Kişiye özel kartlar tanımlayacağız. Onun dışında sizin bekleyeceğiniz bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdi hocamız pansumanları yapıyor. Bir yakını hastasıyla görüştüreceğiz." diye konuştu.

CAN KAYBI 41'E YÜKSELDİ

15.05: Bölgede incelemelerde bulunan Erdoğan daha sonra basın açıklaması yaptı. Erdoğan, "Elbette bu patlamanın nasıl yaşandığı varsa sorumluların kimler olduğu yürütülecek adli ve idari soruşturmayla ortaya çıkacaktır. Bu soruşturmalara çok yönlü olarak zaten başlanmıştır. Şuanki önceliğimiz işçilerimize ulaşmaktı. En son 41. işçimize ulaşmaktı. Can kaybı sayısı böylece 41 olmuş oldu." dedi.

"Bir karar daha aldık." diyen Erdoğan, "O da 500+500 olmak üzere devlet ve ilgili bakanlığımız bunun yanında sendika 200, Çalışma Bakanlığımız 100, Aile Bakanlığımız da 50 bin olmak üzere ailelere bu desteği vermiş olacağız. Ayrıca devlet olarak yapmamız gereken desteği de Kabine toplantısında belirleyerek onun da adımını atacağız." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

14.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürütülen çalışmaları incelemek üzere patlama meydana gelen Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağına geldi.

13.40: Cumhurbaşkanı Erdoğan maden ocağı patlaması yaşanan Bartın'a ulaştı. Erdoğan'ın helikopteri bölgeye indi.

13.10: Bakan Soylu, patlamada hayatını kaybeden Selçuk Ayvaz için Uğurlar köyünde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

BAHÇELİ'DEN TAZİYE MESAJI

12.53: MHP lideri Bahçeli de taziyelerini ileterek şu mesajı yayınladı; Bartın’ın Amasra ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı bir maden ocağında meydana gelen feci patlama Türk milletini derin bir acıya maruz bırakmıştır. Yüreklere ateş düşüren bu felaket kırk işçimizi hayattan koparmıştır. İzah ve ifadesinde kelimelerin yetersiz kaldığı söz konusu maden faciası hepimizi ve herkesi hüzne boğmuştur. Elbette dayanışmanın, yardımlaşmanın ve kenetlenmiş ortak bir iradenin eşliğinde bu zor ve çetin günlerin yaraları Allah’ın izniyle sarılacaktır.

Maden ocağında emek ve alın teriyle ekmeğini kazanmanın mücadelesini verirken hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, hastanelere nakledilip tedavileri devam eden işçi kardeşlerimize de şifalar diliyorum. Rabbim’den niyazım, ebediyete irtihal eden işçilerimizi cennetiyle ve cemaliyle buluşturmasıdır. Bu duygularla kederli ailelere ve aziz milletimize sabır ve baş sağlığı temennilerimi bahusus iletiyorum.

ERDOĞAN, BARTIN'A HAREKET ETTİ

12.20: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağına intikal etmek üzere Bartın'a doğru hareket etti.

11.50: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, "Acının üzerine konuşmak çok zor. Ateş düştüğü ocağı yakar ama bugün bu acıyı hepimiz hissediyoruz. Bu zor dönemde ateş karşısında yerin altında mücadele eden işçi kardeşlerimize onların mücadelesine saygı duyuyorum. Onları tebrik ediyorum. Milletimizin acısı büyük, madencilerin acısı büyük. Emekçilerimizin böyle bir acıyla onlarla karşılaşmak, onların yanında olmak çok hüzün verici bir şey. Allah yakınlarına ve madencilerine sabır versin, milletimizin başı sağ olsun" açıklamasını yaptı.

11.47: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, "Şu anda aşağıda ekiplerimiz gerekli kontrolleri yapıyorlar. Bir arkadaşımızı da arama çalışmalarımız devam ediyor. Dün akşam kısmen bir yangın olduğunu söylemiştik. Sabah saatlerinde ekiplerimiz giderek 14 arkadaşımızı o bölgeden çıkardılar. Bu olay 350 metre aşağıda oldu. Bir 2 bin 500 metrede uzaktayız. Bizim için bir üzüntülü taraf da daha 3 hafta önce burada biz Türk-iş Başkanımızla birlikteydik. Helalleştik. Ama arkasını getiremedik. İnşallah böyle acıları Rabbim bize yaşatmaz." dedi.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

Bölgede bulunan Bakanlar basın açıklaması yaptı.

CAN KAYBI 40'A YÜKSELDİ

11.40: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamaya ilişkin basın açıklaması yaptı. Bakan Soylu şunları söyledi;

Bütün kurumlarımız herkes seferber oldu. Arzu ederdik ve isterdik ki karşımızda hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim. Ancak bu saatten itibaren yapılan çalışmalarda hahkikaten 300-350 metre yerin altında büyük bir seferlik ve büyük bir çaba sarf edildi. Olay olduktan sonra da kamuoyunu doğru bilgilendirmeye çalıştık.

Sabah saat 07.30 itibarıyla gece yaptığımız 26 şehidimizden sonra 14 şehidimize daha ulaşmış olduk. 11 yaralımız da hastanelerde, 6'sı yine Sağlık Bakanlığı'mızın ambulanslarıyla İstanbul'da Çam Sakura Şehir Hastanesi'nde; 5'inin 3'ü Bartın Devlet Hastanesi'nde, 2'si ise özel hastanede, 1'i taburcu oldu. 110 madencimizden 58 madencimiz de kimisi kendi imkanlarıyla büyük bir bölümü de arama-kurtarma sonucu yine arkadaşlarımızın gayretleriyle kurtarılmış oldu.

BİR MADENCİYLE İLGİLİ BELİRSİZLİK VAR

Bir madencimizle ilgili belirsizliğimiz var. Şu anda hem orada arama-kurtarma çalışmalarımız devam ediyor hem de o belirsizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar aşağıda da devam ediyor. 40 madencimizin de kimliği belirlendi. Biraz sonra yine geri kalan 14 şehidimizin kimliğini de kamuoyuyla paylaşacağız. Burada özellikle bu çalışmaların başından itibaren ailelerle birlikte buradaydık. Ateş düştüğü yeri yakar. Burada sendika başkanlarımız, onların mesai arkadaşları... Onların büyük acılar var. Allah hem milletimize, ailelerine, mesai arkadaşlarına sabır versin. Bugün, dün olay olduğu andan itibaren Cumhurbaşkanımız bazen saat başı, bazen yarım bazen kendi aramasıyla saat arayla sürekli olarak bilgi verdik. Allah milletimizi bir daha böyle elim bir olayla karşı karşıya bırakmasın. Duamız öyle.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EN KÜÇÜK MAĞDURİYETE DAHİK İZİN VERMEYECEK, AİLELERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

11.38: Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamaya ilişkin son bilgileri paylaştı. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;, "Bartın’ımızda meydana gelen maden kazası sonrası derhâl başlatılan çalışmalar birçok kuruluşumuzun ve sahadaki bakanlarımızın katılımıyla, aralıksız şekilde sürmektedir. Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin aileleri, evlatları emanetlerimizdir. Can kayıplarını telafi edemesek de, vefat eden kardeşlerimizi geri getiremesek de en küçük mağduriyete dahi izin vermeyecek, ailelerimize sahip çıkacağız.

Adli makamlarımız canımızı, ciğerimizi yakan bu elim hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak, en ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakmayacaktır.

Ben de birazdan Bartın’a doğru yola çıkacak ve tüm çalışmalara yerinde vaziyet edeceğim.

Bir kez daha hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerime Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bartın’ın yanı sıra bazıları İstanbul’a ulaştırılan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun."

İSTANBUL'DAKİ YARALILARIN SON DURUMU

11.15: Yaralanan işçilerden 6'sının tedavisinin İstanbul'daki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi yanık yoğun bakımda devam ediyor. İşçilerden birinde karbonmonoksit zehirlenmesi olduğu öğrenilirken, hiperbarik oksijen tedavisinin devam ettiği, durumunun nispeten daha iyi olduğu belirtildi. 5 hastanın vücudunda ileri düzeyde yanıklarının olmasının yanında sıcak hava solumaya bağlı olarak solunum yollarında tahribat olabileceği düşünülüyor. 5 işçinin durumunun halen kritik olduğu öğrenildi. İşçilerin isimlerinin netleştirilmesi için de çalışmalar devam ediyor.

10.30: Bartın'da meydana gelen maden patlamasına ilişkin sosyal medya platformlarında vatandaşları kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden, provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 12 hesap yöneticisi tespit edildi, adli işlemlere başlandı.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

08.20: Türkiye Taşkömürü Kurumu, Amasra'daki maden faciasına ilişkin 'Sayıştay raporu' iddialarıyla ilgili, "Söz konusu ziyaret denetim amaçlı olmayıp, sadece kurumumuza yapılan bir nezaket ziyaretidir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmadığı gibi dezenformasyon içermektedir" açıklamasında bulundu. 

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

Patlama yaşanan madende biriken duman, havalandırma bacaları vasıtasıyla tahliye ediliyor

CAN KAYBI 28'E YÜKSELDİ

06.38: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor.

06.00: Bakan Soylu, maden ocağında meydana gelen patlamada 26 madencinin hayatını kaybettiğini, 58 işçinin kurtarıldığını ve halen 15 madencinin kurtarılması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Bakan Dönmez, "Yangın söz konusu. Şu anda ekiplerimiz yangın ve orada karbonmonoksitin etkisini azaltmaya çalışıyorlar. Haritada patlamanın olduğu yer aşağı yukarı belli durumda. İncelemeler de onu gösteriyor. Yerlerini biliyoruz. 10-11 arkadaşımız yangının devam ettiği bölgede. Çok büyük bir yangın değil." dedi.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

02.28: Patlamada yaralanan 6 kişi tedavileri yapılmak üzere Sağlık Başkanlığı'na ait 2 ambulans uçakla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne getirildi.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

02.27: Bakan Koca yaptığı bilgilendirmede, "Bartın’dan 40 dakika önce havalanan uçak ambulanslarımız İstanbul’da. 1 yaralı Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezimizde, 5 yaralı ise Yanık Merkezimizde tedavi altına alınmak üzere birazdan İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde olacak." ifadelerini kullandı.

02.04: Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Bartın'daki can kayıplarımızın sayısı maalesef 25’e ulaştı. Tedavisi süren 11 yaralımız var. 1’i ağır, 4 hastamız yoğun bakımda. 1 hastamız serviste tedavi görüyor. 6 vatandaşımız uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edildi." bilgisini paylaştı.

01.35: Bakan Dönmez yaptığı paylaşımda şu ifadelerini kullandı: Bartın'daki maden kazasında 25 madenci kardeşimiz hayatını kaybetti. Yaralı madencilerimizin tedavisi hastanelerde devam ediyor. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

BARTIN VALİLİĞİ 25 İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ AÇIKLADI

01.15: Bartın Valiliği: Kazada şimdiye kadar 36 maden işçimiz kaza alanından çıkartılmıştır. Çıkarılan işçilerimizden 25'i hayatını kaybetmiş olup, 6 maden işçimiz tedavileri için İstanbul'a sevk edilmiştir. 5 işçimizin tedavisi ilimizdeki hastanelerde devam etmektedir.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

00.04: Bakan Koca: "Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 22 vatandaşımızı kaybettik. Her birine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Yaralılardan 8’i yoğun bakımda, 4’ü serviste tedavi görüyor. 5 yaralı ise alanda kurulan Acil Müdahale Merkezinde. 2 Ambulans Uçak, yoğun bakımdaki hastalardan 1’ini Ankara’ya, 5’ini ise Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Yanık Merkezine ulaştırmak üzere harekete geçti.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

23.27: Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Bartın’ımızın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum.

Olay sonrası süratle başlayan arama kurtarma başta olmak üzere, patlama ile ilgili tüm konularda bütün kurumlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Çalışmaları yerinde icra etmek ve denetlemek amacıyla üç bakanımız, verdiğimiz talimat üzerine bölgeye intikal etmiştir." ifadelerini kullandı

23.29: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, maden kazasıyla ilgili 4 iş müfettişin görevlendirdiğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BARTIN'A GİDİYOR

23:14: Cumhurbaşkanı Erdoğan,yarınki Diyarbakır programını iptal etti. Erdoğan’ın yarın Bartın’a giderek kurtarma çalışmalarını yerinde koordine edeceği öğrenildi.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

"İLK DEĞERLENDİRMELER GRİZU PATLAMASI OLDUĞU YÖNÜNDE"

22.59: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdiği bilgide "Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmı göçükler var. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde” ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

22.53:  Bölgeye giden Süleyman Soylu'nun açıklamaları şöyle: 110 kişi kardeşim çalışıyormuş, bunların bir kısmı patlamadan hemen sonra çıktı, bir kısmı kurtarıldı. Riskli bölgede 49 kardeşimiz kaldı. Şu ana kadar hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti, maalesef 14 kardeşimiz hayatını kaybetti, Allah rahmet eylesin. 7 kardeşimiz hastaneye intikal halinde. 3 kardeşimiz yoğun bakımda, diğerlerinin yaraları tedavi altında, yanık kısmı olanların İstanbul’a intikali gerçekleşiyor. Öncelikle aşağıda büyük bir mücadele ortaya konuluyor. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

22.05: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bartın Amasra’da maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan ve mahsur kalan işçilerimize geçmiş olsun dileklerimizle dualarımızı gönderiyoruz. Psikososyal destek ekiplerimiz derhal bölgeye intikal ettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Sorumlu Bakanlıklardan biri olarak, tüm kurum ve kuruluşlarımızla gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

21.45: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada, şu anki bilgilere göre; 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 yaralımız var. Patlamanın yaşandığı yere il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 ambulans, 1 Acil Müdahale Aracı ile toplam 149 personel görevlendirilmiştir. Acı haberleri azaltmak, tüm Türkiye’ye iyi haberler vermek için elimizden geleni yapacağız. Başımız sağ olsun.

21.40: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bölgeye ulaştı.

21.38: Cumhurbaşkanlığı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın ilimizin Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili süreci ve tüm kurumların katıldığı çalışmaların koordinasyonunu yakından takip etmektedir. Maden ocağı patlaması sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bölgeye intikal etmiştir.

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

21.39: İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, "Bartın ili Amasra ilçesinde TTK Genel Müdürlüğü'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi sehven paylaşılmıştır. Patlamanın nedeni henüz belirlenememiştir. Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahliye ekipleri seferber edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

21.16: Bir işçi daha 3 saat sonra madenden yaralı olarak kurtarıldı.

 

Son Dakika: Bartından kara haber Maden ocağı patlamasında can kaybı 41e yükseldi

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada "Bartın Amasra'daki maden kazası ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirilmiştir." denildi.