Gündem Erdoğan'dan ABD'ye savaş gemisi tepkisi: Senin İsrail'de ne işin var?

Erdoğan'dan ABD'ye savaş gemisi tepkisi: Senin İsrail'de ne işin var?

12.10.2023 - 18:57 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Gençlik Vakfı Teşkilat Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. İsrail-Filistin çatışmasına değinen Erdoğan "Amerika gibi bir ülkeye, barışı tesis mi yakışır, yoksa oraya benzinle, körükle gitmek mi yakışır?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik Vakfı Teşkilat Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle: Geleceğimizin teminatı, gözümüzün aydınlığı siz gençlerimizin her birini yürekten selamlıyorum. Sizlere bakınca kendi gençliğimi görmenin heyecanını yaşıyorum. Aranızda kendimi daha genç hissediyor her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin.

Haberin Devamı

'Varsın onlar sizin çalışmalarınızdan rahatsızlık duysun, bizler sizlere destek olmaya devam edeceğiz'

TÜGVA eğitim öğretim dışında kamplarıyla spor faaliyetleriyle gençlerimizin hayatına dokunan faaliyetlerini takdirle karşılıyorum. Afrikadan Asya'ya kadar dünyanın 4 bir ucunda Türk sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına rastlıyoruz. Türkiye'nin sesini dünyaya ulaştıran sivil toplum kuruluşlarımızı tebrik ediyorum. Sizlerin sadakatini ve samimiyetinizi gördükçe biz de kendimizi toparlıyoruz, yükümüzün ağırlığını hatırlıyoruz. Gençler şunu unutmayın: dağdaki teröristlere yerlere izmarit atmıyorlar diye çiçek çocuk muamelesi yapanların size iftira atmasının, sizi lekelemeye çalışmasının sebebi budur. Varsın onlar sizin çalışmalarınızdan rahatsızlık duysun. Bizler sizlere destek olmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Erdoğandan ABDye savaş gemisi tepkisi: Senin İsrailde ne işin var

Eğitim alanında çok önemli bir boşluğu dolduran vakfımızın iyiyi, adaleti esas alan çalışmaları ile mücadelemize omuz vermeye devam edeceğine inanıyorum.

'Zaferle çıktığımız seçimler siyaset tarihimize bir dönüm noktası olarak geçti'

14 ve 28 Mayıs seçimlerini demokrasi şenliği içinde istisnai bir atmosferde gerçekleştirdik. Zaferle çıktığımız seçimler siyaset tarihimize bir dönüm noktası olarak geçti. Daha önce siyasette hiç görmediğimiz kirli pazarlıklara şahit olduk. Ne dediler? 6'lı Masa dediler. Ne dediler? Gerekirse 16'lı masa dediler... Ne oldu? Ne 6'lı ne 16'lı masa tuttu. Gençler şunu unutmayın şu an parlamentoda şu masadan biri var mı? Nerede bunlar? Yok oldular. Ama kim var? Millet var. Terör örgütlerinin siyasete müdahale ettiği sahnelerle karşılaştık. Sığınmacıların hedef gösterildiğini gördük. Sizlerin şahsında bizlere destek veren tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. Siz bize sandıkta sahip çıktınız. Biz de sizler için çalışmaya sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 seneyi Cumhurbaşkanlığında ustalık dönemi olarak görüyoruz. Hedefimiz Türkiye Yüzyılı'nın inşasıdır. Bunun zaten altyapısını kurmuştuk. Şimdi bunu Türkiye Yüzyılı şiarıyla yeni bir safhaya taşıyoruz. Kabinemizi bu vizyona göre oluşturduk.

Haberin Devamı
1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

'Gençlerin demokrat dedesi namı ile ortalarda dolaşanların gençlere görev vermeye gelince nasıl sırra kadem bastığının hepimiz şahidiyiz'

Ne yapıyorsak Türkiye Yüzyılı'nın hayata geçirilmesi için yapıyor, tüm adımlarımızı bu hedefe göre atıyoruz. Gençler milletimizin ümididir. Bunu derken hakikati dile getiriyoruz. Gençler geleceğimizin teminatıdır diyorsak, Türkiye'nin teminatı sizler olduğunuz için bunu söylüyoruz. En büyük zenginliğimiz gençlerdir derken tüm kalbimizle inandığımız için bunu dillendiriyoruz. İktidarlarımız boyunca kibirle yaklaşmadık. Gençlerimize tıpış tıpış gidip bunu yapacaksınız demedik. İçinde debelendiği dipsiz karanlığa gençleri de çekmeye çalışanlar gibi olmadık. Gençlerin demokrat dedesi namı ile ortalarda dolaşanların gençlere görev vermeye gelince nasıl sırra kadem bastığının hepimiz şahidiyiz. Biri koltuğu bırakmamak için yapmadığını bırakmadı. Bir tanesi otobüsün üzerinden koltuk atıyor. Biz gençlerimize alan açmanın mücadelesini verdik, veriyoruz.

Haberin Devamı

'Uluslararası Uzay Kongresi'nin 77'ncisine inşallah Antalya'da ev sahipliği yapacağız'

TÜBİTAK burs programlarımızla 2023 yılında 26 bin 632 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisine 730 milyon lira destek aktardık. Cumhur İttifakı olarak, Aile ve Gençlik bankasının kurulması için kanun teklifini yakında Meclis'e sunuyoruz. Gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerinin önünde hiçbir engel bırakmıyoruz. Önceki hafta İzmir'de düzenlediğimiz TEKNOFEST'te gençlerimizin nasıl büyük hedefleri olduğunu bir kez daha gördük. Cumhuriyetimizin 100. yılına bir selam olarak düzenlenen festivallerimizi 4,6 milyon insanımız ziyaret etti. Bu alanda yeni bir adım daha atıyoruz. Uluslararası Uzay Kongresi'nin 77'ncisine inşallah 2026 yılında Antalya'da ev sahipliği yapacağız.

Rusya-Ukrayna savaşı neredeyse 600 gündür devam ediyor. Suriye'deki kardeşlerimiz 12 yıldır barışa ve huzura hasret bir şekilde, bir kısmı içeride, bir kısmı başka ülkelerde hayata tutunmaya çalışıyor. Bir tarafta bölücü terör örgütünün saldırıları bir tarafta rejimin saldırıları masumlar hayatta kalmaya çalışıyor. Irak ABD işgalinden beri gerilimlerden kendini kurtaramadı. Türkiye olarak tarihi, beşeri, coğrafi ve dini bağlarımızın olduğu bu topraklardaki hadiselerden biz de etkileniyoruz. Nerede kanayan bir yara varsa durdurmaya merhem olmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Erdoğandan ABDye savaş gemisi tepkisi: Senin İsrailde ne işin var

İsrail-Filistin çatışması

Doğru bildiklerimizi cesaretle haykırmayı, diklenmeden dik durmayı, mazlumları mağdurları öncelikli vazifemiz olarak görüyoruz. İsrail Filistin geriliminde tavrımız bu yöndedir. Dünya liderleri ile görüşüyor konuşmalar yapıyorum. Şu an itibariyle Gazze'de su, ekmek, gıda yok. Bütün bunlar İnsanlar Hakları'na ters. Nerede Batı? Herhangi bir aldıkları tedbir var mı? Şimdi ne diyorlar? ABD uçak gemisi gönderiyor, 2. uçak gemisi de gelecek. Bay Amerika, Amerika nere? Filistin, İsrail nere? Ne işin var senin orada? Amerika gibi bir ülkeye barışı tesis mi yakışır, yoksa oraya benzin ile körük ile gitmek mi yakışır?

ABD'ye SİHA tepkisi

Amerika'dan beklenen nedir? Bu. Ama Türkiye'ye ait bir SİHA'yı Suriye'de düşürecek kadar ferasetini kaybeden bir anlayış var. Biz seninle NATO'da beraber değiliz miyiz? Terörle mücadele eden bu ülkenin SİHA'sını nasıl düşürürsün? Görmedim, etmedim... Bunu nasıl söylersin?

'Barışa hizmet etmeyen her adım savaşa destek vermek demektir'

Biz 13 liderle görüşme yaptık. MİT başkanı bir taraftan, Dışişleri Bakanımız bir taraftan muhattapları ile görüşüyor. Neler yapabiliriz bunun üzerinde duruyoruz. Mısır'ın refah kapısını bombaladılar. İnsani yardım için adım atalım dedik, orayı da bombaladılar. Sayın Sisi ile de bu konuyu görüştük.

360 kilometrekarelik alanda yaşayan 2 milyon Gazzelinin elektriğini, suyunu, akaryakıtını, gıdasını kesmek ne insanidir, ne de savaş hukukunda yeri vardır.

Gazze'deki kardeşlerime yönelik katliam derecesine varan saldırıların hiçbir izahı olamaz. Yapılanların savaş hukukunda yeri yoktur. İsrail ufacık bir yere Filistin'i mahkum etti. Olması gereken nedir? 67 sınırları içerisine Filistin'i kavuşturmaktır. Sonucu ne kadar can yakıcı olursa olsun, hiçbir eylem bu yapılanları haklı çıkarmaz. Örgütlerden farklı olarak devletler, savaş hukukuyla insan haklarına riayet etmekle mükelleftir. Bu çizginin giderek kaybolduğunu görüyoruz. Barışa hizmet etmeyen her adım savaşa destek vermek demektir. Çatışmaların bölgemize yayılmasını istemiyoruz. Bölgede söz, etki sahibi aktörleri körü körüne birilerini desteklemek yerine gerilimi düşürmeye çağırıyoruz.

Türkiye olarak Gazzeli kardeşlerimize insani yardım malzemesi ulaştırmak için çabalarımızı yoğunlaştırdık.

Yerel seçimler

Yerel seçimlere 6 ay kaldı. Baştan Ankara, İstanbul'u yeniden geri alarak bu millete yerel yönetimlerde hizmet nedir, bunu yeniden göstermemiz gerekiyor.