Gündem Dilan Polat ve Engin Polat'a 2. şok! Dizlerinin üzerine çöktü

Dilan Polat ve Engin Polat'a 2. şok! Dizlerinin üzerine çöktü

15.11.2023 - 14:37 | Son Güncellenme:

Dilan ve Engin Polat'ın, sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Banu Parlak’ın işyerinin kurşunlanması olayıyla ilgili ifade vermek için geldikleri sırada yaşananlar ortaya çıktı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilmişti. Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanırken 6 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Dilan ve Engin Polat'ın aralarında bulunduğu 12 şüpheli, 5 Kasım tarihinde tutuklanmıştı. Polat çifti, 9 gündür Marmara Cezaevinde tutuklu bulunuyor. Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz 10 Kasım'da sulh ceza hakimliğine başvurarak çiftin tutukluluklarına itiraz etti. Tutukluluk itirazı ile ilgili mahkemeden red kararı geldi.

POLAT ÇİFTİNE 2. ŞOK

Haberin Devamı

Kara para akladıkları iddiasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan ve Engin Polat, dün bir başka sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Banu Parlak’ın işyerinin kurşunlanması olayı ile ilgili Küçükçekmece Adliyesi’nde ifade verdi. Çiftin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Dilan Polat ve eşi Engin Polat, dün sabah saatlerinde tutuklu bulundukları cezaevinden alınarak Küçükçekmece Adliyesi’ne götürüldü. Polat çiftinin, Banu Parlak’ın Küçükçekmece’de bulunan işyerinin kurşunlanması olayı ile sorgulandıkları ancak suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

DİLAN POLAT DİZLERİNİN ÜZERİNE ÇÖKTÜ

Banu Parlak’ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklanmasına karar verildi. Karar arasında Dilan Polat’ın uzun süre ağladığı ve dizlerinin üzerine çöktüğü öğrenildi.

 

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi Doğa Parkı Caddesi Gölet içerisinde bulunan müşteki Banu Parlak’a ait Banu Parlak Güzellik Salonu'nun aynı gün içerisinde iki kez kurşunlanması olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; şüpheliler Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat üzerlerine atılı birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit suçuna azmettirme suçundan tutuklanmaları talebiyle sevk edilmiş olup, şüphelilerin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmalarına karar verilmiştir. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla tüm işlemler etkin biçimde yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.