Gündem Diyarbakır'da sandık başında silahlı kavga! Ölü ve yaralılar var

Diyarbakır'da sandık başında silahlı kavga! Ölü ve yaralılar var

31.03.2024 - 10:37 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'ın Ağaçlıdere Mahallesi'nde oy verme işlemi sırasında çıkan silahlı, taşlı, sopalı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 12 kişi yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Ağaçlıdere Mahallesi'nde meydana geldi. Oy verme işlemi sırasında çıkan tartışma büyüyerek silahlı, taşlı, sopalı kavgaya dönüştü. Emin Çelik (44), vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti, 2'si ağır 12 kişi yaralandı. Kavga nedeniyle sağlık ekipleri olay yerine giremezken, bölgeye takviye jandarma ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı
1/4

2/4

3/4

4/4

GAZETECİLERE SALDIRI

Takviye ekiplerin gelmesiyle olay yerine gitmeye çalışan sağlık ekipleri ile gazeteciler, tarafların taşlı ve silahlı saldırısına uğradı. Bu sırada DHA muhabirleri Burak Emek ve Gıyasettin Tetik, ambulansa binerek korunmaya çalıştı. Gazetecilerin bulunduğu otomobilin lastiğine de mermi isabet ederken, 2 ambulans hasar gördü. Görevliler ve gazeteciler güvenli alana geçerken, jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

ÖLEN KİŞİ, SANDIK GÖREVLİSİ

Oy verme işlemi sırasında çıkan silahlı, taşlı, sopalı kavgada hayatını kaybeden Emin Çelik’in (44) DEM Parti’li sandık görevlisi olduğu ortaya çıktı. Köy giriş çıkışlara kapatılırken, ilk müdahalelerinin ardından yaralılar tedavi için hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

Diyarbakırda sandık başında silahlı kavga Ölü ve yaralılar var

ŞANLIURFA'DA TOPLU OY KULLANMA GERGİNLİĞİ

Öte yandan Şanlıurfa'da iki ayrı mahallede seçim kavgası yaşandı. İk olay, Halfeti ilçesi Hilalli Mahallesi'ndeki Hilalli İlkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre; bir grup, müşahitleri dışarı çıkararak toplu oy kullanmak istedi. Buna itiraz eden 1 avukat ile Yeniden Refah Partisi'nden 2 sandık müşahidi, arbede sırasında darbedildi.

Diyarbakırda sandık başında silahlı kavga Ölü ve yaralılar var

Olay ile ilgili tutanak tutulurken, itirazlar sonrası sandıkta oy verme işlemi durduruldu. Olayı duyan DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan da okula geldi. Öcalan kalabalık tarafından uzaklaştırılırken, jandarma okul ve çevresinde önlem aldı.

Diyarbakırda sandık başında silahlı kavga Ölü ve yaralılar var

SOPALI MUHTARLIK KAVGASI: 6 YARALI

Güneş Mahallesi’nde ise muhtarlık için oy kullanan iki grup arasında sınıfta çıkan tartışma, okulun bahçesine taşıp, tarafların yakınlarının da katılımıyla kavgaya dönüştü. Sopaların da kullanıldığı kavgada aralarında kadınların da olduğu 6 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırılırken, kalabalık ise jandarma ekiplerince okul çevresinden uzaklaştırıldı.

Diyarbakırda sandık başında silahlı kavga Ölü ve yaralılar var