Gündem Erdoğan'dan Elon Musk'a fabrika çağrısı!

Erdoğan'dan Elon Musk'a fabrika çağrısı!

18.09.2023 - 01:25 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunduğu New York'taki Türkevi'nde peş peşe kritik görüşmeler gerçekleştirdi. Türkevi'nde Elon Musk ile görüşen Erdoğan, ünlü iş insanına çok önemli bir çağrı ve davette bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türkevi’nde Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk’ı kabul etti. Erdoğan, kabulde Musk’a Daha Adil bir Dünya Mümkün kitabını hediye etti.

Haberin Devamı

FABRİKA ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti. TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı.

Erdoğandan Elon Muska fabrika çağrısı

TEKNOFEST DAVETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyarette Elon Musk’a ‘Daha adil bir dünya Mümkün kitabını ve BM Reformu önerisini içeren kitapçığı hediye ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın ayrıca Musk’ın oğluna futbol topu hediye ettiği öğrenildi.

Görüşmeye istinaden basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye için güzel haberler var" dedi.

Erdoğandan Elon Muska fabrika çağrısı

Erdoğandan Elon Muska fabrika çağrısı

GÜRCİSTAN BAŞBAKANI GARİBASHVİLİ’Yİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili’yi kabul etti.

Türkevi’nde gerçekleşen kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan’ın asrın felaketi sonrası desteğine bir kez daha teşekkürlerini sundu. Erdoğan, iki ülke ticaret hacminin 3 milyar dolar düzeyinden 5 milyar dolara revize edilebileceğini söyledi. Orta Koridor’un hayata geçirilmesinin öneminden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun süratle operasyonel hale getirilmesinin beklendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan’daki FETÖ okullarının kapatılarak mal varlıklarının dondurulmasının önemli olduğunu da belirterek, bu konuda Gürcistan yönetiminin attığı adımları tebrik etti.

Erdoğandan Elon Muska fabrika çağrısı

GÖRÜŞMEYLE İLGİLİ ERDOĞAN'DAN PAYLAŞIM

Görüşmeyle ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM 78’inci Genel Kurul temaslarımız kapsamında, komşumuz Gürcistan’ın Başbakanı Irakli Garibashvili ile Türkevi’nde bir araya geldik. Görüşmelerimiz ülkelerimiz için hayırlara vesile olsun." dedi.