Gündem Son dakika! Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme

Son dakika! Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme

21.02.2022 - 10:14 | Son Güncellenme:

Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Mustafa Söylemez, ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez  ve 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Son dakika Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme

FERİT ZENGİN - MİLLİYET
Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan 'Söylemez Kardeşler' olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ve cinayete karıştıkları tespit edilen 6 şüpheli sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye götürüldü. Hastanede özel harekat ekiplerinin de önlem aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Son dakika Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme

FALYALI CİNAYETİ

Kıbrıs ve İngiltere’de çok sayıda yatırımı bulunan otel ve kumarhane işletmecisi Halil Falyalı 8 Şubat’ta Girne yakınlarında uğradığı silahlı saldırıda şoförüyle birlikte hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından başlatılan soruşturmada, saldırıda kullanılan araçları kiraladığı belirlenen Ömer Tunç isimli şahısın irtibat ve ifadelerinden yaptığı çalışmasa Kıbrıs’ta aralarında saldırının tetikçilerinin de bulunduğu 7 şüpheli şahsı gözaltına alan Kıbrıs polisi, İstanbul polisine verdiği bilgiyle 9 Şubat’ta da Mustafa Söylemez ve 2 adamını İstanbul da gözaltına aldırmıştı.

Saldırıdan 1 gün sonra Kıbrıs’tan uçakla Türkiye’ye döndüğü belirlenen ve 10 Şubat’ta gözaltına alınan Mustafa Söylemez’in, Kıbrıs polisince yapılan soruşturmada saldırıdan günler önce Kıbrıs’a gidip tetikçilerle hazırlık yaptığı belirlenirken, saldırıda kullanılan araçları kiralayan Ömer Tunç ile bir otelden birlikte çıkarken görüntüleri de tespit edilmişti.

Haberin Devamı

Soruşturmanın İstanbul ayağını yöneten İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ise yaptığı çalışmalarda Mustafa Söylemez ile birlikte hareket ettiği belirlenen ve Söylemezler çetesinin elebaşı olduğu belirlenen eski astsubay Mehmet Faysal Söylemez ile 2 adamını da önceki hafta sonu İstanbul da yaptığı operasyonla gözaltına almıştı.

Son dakika Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Soruşturma kapsamında saldırı ile bağlantılı olarak aranan 2 şahsın da geçtiğimiz hafta içi yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. İfade işlemlerine önceki gün başlanan 8 şüpheli isim ifade işlemlerinin ardından bu gün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri içerisinde adliyeye gönderildi.

Son dakika Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme


EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Halil Falyalı soruşturmasıyla ilgili Emniyet'ten de bir açıklama geldi.

Açıklama şöyle: 

08.02.2022 tarihinde KKTC Girne şehrinde meydana gelen silahlı saldırı neticesinde işadamı Halil Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş isimli şahısların öldürülmeleri olayı ile ilgili olarak; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Polis Genel Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda olayla bağlantısı olduğu tespit edilen Ö.T, Y.G ve C.Ö isimli şüpheliler KKTC Polis Genel Müdürlüğünce gözaltına alınmış, yürütülen işlemler sonucunda Ö.T’nin tutukluluk halinin devam ettiği, C.Ö ve Y.G isimli şahısların KKTC adli makamlarınca serbest bırakıldığı,
KKTC Polis görevlilerinin yürüttüğü soruşturmanın devamında ise V.S ve M.Ç isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındığı öğrenilmiştir.
KKTC Polis Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada cinayet olayına karıştığı değerlendirilen 3 şahsın Ülkemizde olması sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce
başlatılan çalışmalar neticesinde, M.S, A.Ç ve A.N.M isimli şahıslar 09.02.2022 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Haberin Devamı

Çalışmaların devamında aynı olayla bağlantısı olduğu tespit edilen E.Y, M.F.S, C.Ş, C.B ve M.S isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış ve toplamda gözaltı sayısı 8’e yükselmiştir.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili kamuoyunda “Söylemezler Çetesi” olarak bilinen suç örgütünün lideri M.S. ve ağabeyi F.S.’nin de aralarında olduğu 8 şüpheli şahıs, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilmiştir.

Son dakika Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme