Gündem Bakanlık duyurdu: İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği yeniden açıldı

Bakanlık duyurdu: İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği yeniden açıldı

10.03.2024 - 14:59 | Son Güncellenme:

İstanbul'da etkili olan yoğun sis nedeniyle boğazda gemi trafiği çift yönlü askıya alınmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada" İstanbul Boğazı gemi trafiği, kısıtlı görüşün düzelmesi üzerine güney-kuzey yönlü olarak açıldı" ifadeleri yer aldı.

Bakanlık duyurdu: İstanbul Boğazında gemi trafiği yeniden açıldı

İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinde oluşan sis etkili oldu. Sis nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve İstanbul Boğazı sise gömüldü. Sarıyer Emirgan Sahili'nde çekilen görüntülerde boğazın diğer yakası sisten görünmezken sis nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi düştü, adeta göz gözü görmedi. Balıkçılar ise sise rağmen avlanmaya devam etti. Yoğun sis nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı. Şehit hatlarına bağlı Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer, Anadolu Kavağı-Üsküdar, Rumeli Kavağı-Eminönü, Beykoz-Sarıyer, İstinye-Çubuklu (Arabalı Vapur), Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu (Ring) vapur ve tekne seferleri de geçici olarak iptal edildi.

Haberin Devamı

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada" İstanbul Boğazı gemi trafiği, kısıtlı görüşün düzelmesi üzerine güney-kuzey yönlü olarak açıldı" ifadeleri yer aldı.