Gündem Son dakika... İstanbul'da beklenen kar lapa lapa yağmaya başladı! İşte trafikte son durum

Son dakika... İstanbul'da beklenen kar lapa lapa yağmaya başladı! İşte trafikte son durum

21.01.2022 - 19:10 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Özellikle Beylikdüzü, Başakşehir, Küçükçekmece, Silivri, Esenyurt, Avcılar gibi ilçelerde kar yağışı yoğun bir şekilde etkili oldu. İstanbul'da akşam saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle trafik yoğunluğu yüzde 90'a çıktı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı etkili oldu. Lapa lapa yağan kar vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

Haberin Devamı

BEYLİKDÜZÜ, BAŞAKŞEHİR VE KÜÇÜKÇEKMECE’DE LAPA LAPA KAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da kar yağışı başladı. Kayaşehir’de lapa lapa yağan kar her yeri beyaza bürüdü. Yollar da beyaz örtü ile kaplanırken vatandaşlar zor anlar yaşadı. Küçükçekmece’de de başlayan kar sürücülere zor anlar yaşattı. Beylikdüzü’nde lapa lapa yağan kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Köprüsünün üzeri beyaza bürünürken, vatandaşlar yürümekte zorluk çekti.

SİLİVRİ

İstanbul'da öğlen saatlerinde ortalık karardı, gündüz adeta geceye döndü. Meteorolojinin uyarılarının ardından da kar yağışı, megakente Silivri'den giriş yaptı.

Kar yağışının etkisini, giderek artırması bekleniyor.

MALTEPE

Maltepe’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Vatandaşlar iş çıkışında kara yakalandı. Evlerin çatısı, araçların üzeri beyaza büründü. Akşam saatlerinde sulu kar şeklinde başlayan yağışlar Maltepe’nin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştü. Evlerin çatıları, araçların üstleri beyaza büründü. Cadde üzerinde kar küreme ve tuzlama araçlarının hazırda beklediği görüldü.

Haberin Devamı

Son dakika... İstanbulda beklenen kar lapa lapa yağmaya başladı İşte trafikte son durum

TRAFİK KİLİTLENDİ

İstanbul'da akşam saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle trafik yoğunluğu yüzde 90'a çıktı. Durma noktasına gelen trafik drone ile havadan görüntülendi. İstanbul'a etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde şiddetini arttırdı. Mega kentin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, kar yağışı nedeniyle trafik durma noktasına geldi. İBB trafik veri sistemine göre ise, trafik yoğunluğu yüzde 89'a kadar çıktı.

Son dakika... İstanbulda beklenen kar lapa lapa yağmaya başladı İşte trafikte son durum

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmamalı. Dışarı çıkmadan önce hava tahmin raporları takip edilmeli. Devam eden bir tedavi ihtiyacı bulunan vatandaşlarımız, durumlarını bağlı bulundukları illerdeki İl Sağlık Müdürlüğü ile sağlık kuruluşlarına bildirmeli. Çatılarda oluşan buz sarkıtlarından uzak durulmalı. Vücudu sıcak tutacak elbiseler tercih edilmeli. Kayarak düşme tehlikesine karşı yürürken eller cepte tutulmamalı. Küçük ve dengeli adımlarla yürünmeli. Tabanı kaygan olmayan ayakkabılar tercih edilmeli. Cep telefonları bataryası ve varsa mobil şarj ünitesinin şarjları dolu tutulmalı, radyo ve el feneri için yedek pil bulundurulmalı" denildi.

Haberin Devamı

'4-5 SANTİMLİK KAR ÖRTÜSÜ BİLE FELÇ EDEBİLİR'

Kar yağışının etkili olacağı bölgelerde ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Orhan Şen, “Kar beklediğimiz bölgelerde önemli ulaşım yolları bulunuyor. İzmir-İstanbul yolu biliyorsunuz Balıkesir-Bursa bölgesinden geçiyor. Bunun dışında Ankara-İstanbul yolu var. Buralarda yaşanacak olası aksaklıklara karşı önlem alınması gerekiyor” yorumunda bulundu.

EDİRNE KISA SÜREDE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinin Bulgaristan'a sınır köylerinde sabah saatlerinde başlayan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. 

Son dakika... İstanbulda beklenen kar lapa lapa yağmaya başladı İşte trafikte son durum

KIRKLARELİ’NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Kırklareli’nin Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor. Hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düştüğü yüksek kesimlerde yoğun sis de sürücülere zor anlar yaşattı.