GündemSon dakika... Kar, Tekirdağ’a giriş yaptı! İstanbul’a doğru ilerliyor

Son dakika... Kar, Tekirdağ’a giriş yaptı! İstanbul’a doğru ilerliyor

08.02.2022 - 10:41 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarıların ardından Balkanlardan yurda giriş yapan kar yağışı Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde etkisini gösteren kar yağışı, İstanbul’a doğru ilerliyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen kar uyarısında bulunarak Marmara dahil birçok bölge için karla karışık yağmur yağacağını açıkladı.

Son dakika... Kar, Tekirdağ’a giriş yaptı İstanbul’a doğru ilerliyor

Balkanlardan yurda giriş yapan kar yağışı, Tekirdağ’ın Malkara ilçesine ulaştı. Kar yağışının ilçede etkisini göstermesi ile sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti. Kar yağışıyla beraber, Karayollarına bağlı kar küreme ve tuzlama ekipleri, İstanbul-Çanakkale yolunda herhangi olumsuz bir durumun yaşanmaması için yolda çalışma başlattı. İstanbul sınırına doğru ilerleyen kar yağışının gün içerisinde etkisini artırması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu (Kars, Ardahan, Iğdır ve Van dışında), Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Amasya, Tokat, Bayburt ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz (Sinop dışında) ile Nevşehir, Niğde, Mersin, Adana ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Kar, Tekirdağ’a giriş yaptı İstanbul’a doğru ilerliyor

Hava sıcaklığı; Hava sıcaklığının Marmara ve Ege'de 4 ila 8 derece azalacağı, İç ve kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın; genellikle güney yönlerden, öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

PROF. DR. ŞEN'DEN KAR UYARISI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından "Bugün İstanbul'da kuvvetli yağmur var, akşama doğru yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir. Sıcaklık 4-5 derece. Yağış şehirde su baskınları yapar. Tedbir alınmalı. Bugün öğle saatlerinden sonra Isparta, Kütahya, Afyon, Bilecik, Konya, Eskişehir, Bolu, Karabük, Kastamonu, akşam Ankara yoğun kar yağışlı. İstanbul-Ankara karayolunda kar engeli olabilir. Tedbir alınmalı, kış lastiksiz çıkılmamalı. Bugün ve Yarın Antalya’nın batısında gece ve yarın Antalya’nın doğusunda şiddetli yağmur yükseklerde kar yağışı bekleniyor” mesajını paylaştı.

Prof. Dr. Şen, “Bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu yağışlı. Yağışlar kuvvetli olmak üzere, Sabah Marmara, iç Ege ve batı Karadeniz kıyısında yağmur sonra karla karışık yağmur, kıyı Ege Akdeniz güney doğu da yağmur. Diğer yerlerde kar şeklinde sıcaklıklar 6-8 C azalacak” dedi.

Haberin Devamı

ANKARA'DA KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT

Meteoroloji ve Ankara Valiliği; Yağışların, genelde yağmur ve sağanak zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde, yarın sabah saatlerine kadar orta kuvvette(6-20kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli olunması gerekmektedir" şeklinde açıklama yapıldı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 12

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuvveti olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, öğle saatlerinden itibaren yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Haberin Devamı

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 12

Adana: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor 17

Antalya: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 16

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 18

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 16

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

Son dakika... Kar, Tekirdağ’a giriş yaptı İstanbul’a doğru ilerliyor

 

KEŞFETYENİ
Sinem Ünsal özel diyetini açıkladı! 'Dönüm noktam oldu'
Sinem Ünsal özel diyetini açıkladı! 'Dönüm noktam oldu'

Cadde | 11.05.2025 - 16:22

Uzak Şehir dizisiyle yıldızı parlayan Sinem Ünsal, fitliğiyle de dikkatleri çekiyor. Özel diyet yapan güzel oyuncu dönüm noktasını açıkladı.

Yazarlar