Gündem Meteoroloji bugün için saat verip uyardı! İstanbul, Ankara başta olmak üzere…

Meteoroloji bugün için saat verip uyardı! İstanbul, Ankara başta olmak üzere…

27.05.2024 - 10:44 | Son Güncellenme:

Meteoroloji bugün İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok kent için peş peşe uyarıda bulundu. Ankara Valiliği yarın için ‘yerel gök gürültülü kuvvetli yağış’ alarmı verdi. Bugün 12, yarın ise 20 kent için ise sarı kodlu uyarı yapıldı. Gün içinde yağmur geçişleri, dolu, sel ve sağanak konusunda da vatandaşlar uyarıldı. İşte tüm detaylar…

Meteoroloji bugün için saat verip uyardı İstanbul, Ankara başta olmak üzere…

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların hava sıcaklığı batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artacak. Rüzgarın genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun batısı ve İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji bugün için saat verip uyardı İstanbul, Ankara başta olmak üzere…

BUGÜNE DİKKAT

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün İstanbul’da hafif yağmur geçişleri görülecek. İç Anadolu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde de yağmur var.  Öğlenden itibaren Afyonkarahisar, Ankara, Konya, Kırşehir, Yozgat, Tokat çevrelerinde gök gürültülü sağanak, yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve taşkın yapabilir. Bugün batıda sıcaklık 1-2 derece azalacak doğuda 3-5 derece artacak.

Haberin Devamı

Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar tüm yurtta artacak Hafta sonu Ege ve Marmara’da yaz değerlerinde. Bugün İstanbul hafif yağmurlu 21, İzmir 28, Antalya yağmurlu 27,  Ankara kuvvetli yağmur 19 derece”

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN BUGÜN İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara il genelinde 28 Mayıs Salı günü öğle saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

12 KENTTE SARI ALARM

Ankara, Çorum, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale

YARIN 20 KENTTE SARI ALARM

Amasya, Ankara, Antalya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Konya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale

Meteoroloji bugün için saat verip uyardı İstanbul, Ankara başta olmak üzere…

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 19

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı 21

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 28

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 30

Meteoroloji bugün için saat verip uyardı İstanbul, Ankara başta olmak üzere…