Gündem Son dakika... Meteoroloji'den 6 kent için uyarı geldi! Bu saatlere dikkat

Son dakika... Meteoroloji'den 6 kent için uyarı geldi! Bu saatlere dikkat

12.03.2024 - 09:57 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı güncelledi. Birçok kent için yeni uyarılar peş peşe geldi. Bugün 6 kent için sarı alarm verildi. Toz taşınımı ve sağanak için de vatandaşlar uyarıldı. İşte tüm detaylar…

Son dakika... Meteorolojiden 6 kent için uyarı geldi Bu saatlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, (Afyonkarahisar hariç) Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla ve Edremit Körfezi çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığı: Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Marmara'nın güneyinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Son dakika... Meteorolojiden 6 kent için uyarı geldi Bu saatlere dikkat

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Yapılan son tahminlere göre Kıyı Ege ile Marmara'da güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) rüzgarla beraber toz taşınımı beklendiği ve dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarı yapıldı.

Toz taşınımıyla birlikte yağmurun da başlaması sonucu yağışların halk arasında çamur yağmuru denen şekilde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

“GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI”

 CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı. Diğer bölgelerde yağış yok. Yağışlar Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla, Edremit Körfezi, Aydın da yer yer kuvvetli. Rüzgar kıyı Ege ve Çanakkale’de Lodostan kuvvetli”

Haberin Devamı

BUGÜN VE YARIN 6 KENTTE SARI ALARM

Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Tekirdağ

DENİZLERİMİZDE EGE FIRTINA BEKLENİYOR!

 Orta ve Kuzey Ege’de rüzgarın, bugün ilk saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Son dakika... Meteorolojiden 6 kent için uyarı geldi Bu saatlere dikkat

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzeybatı çevreleri gece saatlerinde sağanak yağışlı 18

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Adana: Parçalı ve az bulutlu 22

Antalya: Parçalı, batısı yer yer çok bulutlu 20

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 17

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 9

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu