Gündem Son dakika... Karadeniz sele teslim! Bu saatlere dikkat... İki bakan bölgede

Son dakika... Karadeniz sele teslim! Bu saatlere dikkat... İki bakan bölgede

10.07.2023 - 11:44 | Son Güncellenme:

Karadeniz'de sel bölgesinde konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Tunç son duruma ilişkin bilgileri aktardı.

Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji'nin öncesinde uyarı yaptığı 15 ilde dereler taştı, su baskınları yaşandı. Heyelan nedeniyle kapanan Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönünü açma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sel bölgesi Bartın'da son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

137 VATANDAŞ KURTARILDI

Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından öne çıkanlar:

İlk anından itibaren süratle bu aşırı yağışlardan etkilenen bölgelere geldik. Bakanlarımızla istişare halindeydik, her birimizin görev alanları olmak üzere sel olan illerimizle ilgili ortak hareket ettik. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları vatandaşlarımızın yanındaydık. Bartın'da 137'ye yakın vatandaşımızı helikopterlerle kurtardık. Can kaybımız ve yaralanan vatandaşımız yok. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Son dakika... Karadeniz sele teslim Bu saatlere dikkat... İki bakan bölgede

BU SAATLERE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü AFAD'la birlikte son derece uyumlu çalışıyor ve tahminleri büyük oranda tutuyor. Vatandaşlarımız da uyarılar ışığında tedbirli olsun. Doğu Karadeniz'de sel riski sürüyor. Bu gece 24'e kadar kuvvetli bekleniyor. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvinli hemşehrilerimize sesleniyorum, saatte 100 kilometreye yağış düşmesi bekleniyor. Biz tedbirlerimizi aldık ama her vatandaşımız da kendi tedbirlerini alsın, meteorolojik uyarılara duyarlı olsun. Bartınımız başta olmak üzere kuvvetli yağıştan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.

Haberin Devamı

Son dakika... Karadeniz sele teslim Bu saatlere dikkat... İki bakan bölgede


VATANDAŞLARIMIZ ENDİŞE ETMESİN

Selden etkilenen bölgelerde barajların daha fazla zararın önüne geçmesini engellediğini belirten Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı:

"Şükür can kaybı ya da yaralanan yok. Taşkınlar sebebiyle maddi hasarlar oldu. Maddi hasarların giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bartınımızda şiddetli yağıştan bütün ilçelerimiz etkilendi. Acil ödenek yardımlarıyla hasarlar giderilmeye devam ediyor. Bugün çok daha ağır bir sonuçla karşı karşıya kalabilirdik, barajlarımızın faydasını burada görmüş olduk. 155 köyde hasar meydana geldi, ilk etapta temizlik çalışmaları devam ediyor. Komşu illerimizde de hasarlar mevcut. Bakanımızla birlikte oraları da ziyaret edeceğiz. Bugün havanın açılmış olması temizlik çalışmalarının süratle giderilmiş olacak. Tarım hasarlarımız da var, onlar da endişe etmesin. Onların zararları karşılanacak. Çalışmalara katılan tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum."

Haberin Devamı

 AFAD'DAN 13 İL İÇİN YENİ UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere ve değerlendirmelere göre, 13 il için "turuncu kod"lu yağış uyarısı yaptı.

AFAD'dan Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Kastamonu, Karabük, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak için "turuncu kod"la yağış uyarısı verildi.

Bu illerde, valilik ve il AFAD müdürlüklerine mesaj formu ile bilgilendirme yapıldı.

Son dakika... Karadeniz sele teslim Bu saatlere dikkat... İki bakan bölgede

BOLU DAĞI TÜNELİ'NDE SON DURUM

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli mevkinde meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan yolu açma çalışmaları devam ediyor. İstanbul yönünde Karayolları ekipleri, iş makinesiyle yoldaki toprağın kaldırılması için çalışıyor. Bölgede toprağın ıslak olması sebebiyle zaman zaman yeni heyelanlar da meydana geliyor. İş makineleriyle başka heyelanlar için de önlemler alınıyor.

Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönü kapalı olduğu için araçlar, Abant gişelerinden D-100 kara yoluna yönlendiriliyor. Sürücüler, Bolu Dağı'nı aştıktan sonra Kaynaşlı gişelerinden yeniden Anadolu Otoyolu'na girebiliyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Karadeniz sele teslim Bu saatlere dikkat... İki bakan bölgede

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, selden etkilenen Bartın'da hastanelere ulaşan 4 yaralıdan 2'sinin tedavisinin devam ettiğini, diğer 2 kişinin ise tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Selden etkilenen Bartın'da 18 ambulans, 2 UMKE aracı ve 56 personelle sahada sel felaketi ile ilgili acil sağlık ihtiyaçları karşılanmış, ayrıca 112 birimleri ve UMKE ekipleri ile hastanelere 68 vaka nakil olmuştur. Hastanelere ulaşan 4 yaralıdan 2’sinin tedavisi devam ediyor, 2 kişi taburcu edilmiştir. Bartın’a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Son dakika... Karadeniz sele teslim Bu saatlere dikkat... İki bakan bölgede