Gündem Son dakika... Yarın birçok ilde kar yağışı var! İşte son hava durumu tahminleri...

Son dakika... Yarın birçok ilde kar yağışı var! İşte son hava durumu tahminleri...

24.12.2022 - 09:13 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu tahminlerini paylaştı. Yarın ise Ankara dahil 15 il için kar uyarısı yapıldı. Öte yandan İstanbul'da da olası kar yağışına yönelik hazırlıklar başladı.

Son dakika... Yarın birçok ilde kar yağışı var İşte son hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Trakya kesiminin, gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Düzce çevrelerinin yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı

Bugün için ise hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'da mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

YARIN BAZI İLLERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Son dakika... Yarın birçok ilde kar yağışı var İşte son hava durumu tahminleri...

Pazar günü yurdun iç ve batı kesimlerinde yağış görülecek. Yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeni ile Orta ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur, İç Anadolu ile Orta ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Ankara, Konya, Sivas, Yozgat, Bolu, Çankırı, Çorum, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Karaman, Afyonkarahisar, Eskişehir, Nevşehir) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklık değerleri İstanbul'da 14, Akara'da 5, İzmir'de 18, Antalya'da 20 Diyarbakır'da 9 derece civarında seyredecek.

Haberin Devamı

Pazartesi günü, yurdun iç ve doğu kesimlerinde yağış görülecek. Yağışlar Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesinin kıyı kesimlerinde yağmur, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde kar şeklinde olacak.

Salı günü, Karadeniz Bölgesi'nin tamamı, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. Kalan kesimlerin genellikle parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü, Marmara'nın doğusu, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İç Anadolu'nu tamamında yağış bekleniyor. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Kalan kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

Perşembe günü ise, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri dışında kalan yerlerde yağış beklenmiyor. Yurt genelinin parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Son dakika... Yarın birçok ilde kar yağışı var İşte son hava durumu tahminleri...

İSTANBUL'DA DA KAR HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Geçtiğimiz yıla göre İstanbul'da hava sıcaklıkları mevsim normali ve üzerinde seyrediyor. Bu haftaysa havalar geçtiğimiz haftalara göre soğudu kar için de İstanbul'da önlemler alınmaya başladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığından AFAD'da kışa hazırlık toplantısı yapıldı. İBB tarafından belirli bölgelere karla mücadele için tuz kutuları konuldu ama İstanbul'da bir süre daha kar beklenmiyor. Aralık ayının başındaysa ticari araçlara zorunlu kar lastiği uygulaması başlamıştı.

Haberin Devamı

"KAR YAĞACAK KADAR BİR SOĞUMA BEKLEMİYORUZ"

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit "7 günlük bir tahmin yapabiliriz. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin civarında bazen de üzerinde seyredecek. 12-13 derece civarında hava sıcaklığı bekliyoruz. Sabah saatlerinde sis ve pus olabilir ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmalı. 3 gün sonrasında yurdumuzun kuzey kesimlerinden başlayarak yeni bir yağışlı hava etkisine giriyoruz. Pazar günü İstanbul'da yağmur şeklinde bir yağış var. Pazartesi ve salı günü yine İstanbul'da yağış yok" dedi.

Meteoroloji Uzmanı Macit "En ileri tahmin olarak da çarşamba günü İstanbul'da yağmur bekliyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki 7 günlük periyotta İstanbul'da pazar ve çarşamba yağmur var. Onun dışında yağış beklentimiz yok. Genel olarak ocak ayından itibaren kar yağışı başlıyor ama bu her yıl değişim gösteriyor. Önlem alınmasında bir sıkıntı yok ama en azından kar yağışı beklentisinin en azından 1 hafta öncesinde önlemleri başlatmak daha mantıklı ama önlemi ne kadar erken alırsak da o kadar da hazırlıklı oluruz. İç bölgelerde kar yağması için -1 , -2 -3 derecelerde kar görebiliyoruz ama İstanbul için yüksek seviye -6 dereceleri bulması gerekiyor. Önümüzdeki periyotta bu derece bir soğuma beklemiyoruz. İstanbul dahil kıyı kesimlerinde önemli bir kar yağışı beklemiyoruz. Şu anda İstanbul'da baraj doluluk oranları yüzde 34'lerde geçen seneye göre daha az. Bütün Türkiye için geçerli olan yağışın az olduğu bir periyotumuz var ama daha aralık ve ocak ayımız var. Beklemekte fayda var" diye konuştu. Yalın Onat ERGÖR - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA)