Gündem Yılbaşında hava nasıl olacak? Meteoroloji 5 günlük haritayı yayımladı

Yılbaşında hava nasıl olacak? Meteoroloji 5 günlük haritayı yayımladı

28.12.2023 - 18:42 | Son Güncellenme:

2023'e veda etmeye sayılı günler kala yurt genelinde güneşli bir hava hakim. Peki genelde kar yağışı ile merhaba demeye alışkın olduğumuz yeni yılın ilk günü hava nasıl olacak? Meteoroloji hava tahmin raporunu yayımladı. İşte detaylar...

Yılbaşında hava nasıl olacak Meteoroloji 5 günlük haritayı yayımladı

Meteoroloji'nin tahminlerine göre; 29 Aralık ve 4 Ocak tarihleri arasında hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Artvin çevrelerinin yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Yılbaşında hava nasıl olacak Meteoroloji 5 günlük haritayı yayımladı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Artvin çevrelerinin yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlıgeçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Balıkesir'de yoğun sis etkili olmaya devam ediyor

Sabah saatlerinden itibaren şehir üzerinde etkisini göstermeye başlayan yoğun sis, akşam saatlerinde de etkisini artırdı. Yoğun sis nedeniyle Balıkesir’in çeşitli noktalarında görüş mesafesi 10-20 metreye kadar düşerken, Balıkesir Valiliği 3 gün boyunca şehir üzerinde etkisini gösterecek olan yoğun sis için vatandaşları ve sürücüleri uyardı.

Haberin Devamı

Yılbaşında hava nasıl olacak Meteoroloji 5 günlük haritayı yayımladı

Balıkesir Valiliğinden yapılan uyarıda, “Bölge genelinde pus e yer yer sis olayı beklendiğinden hava kalitesinde azalma ile düşük görüş mesafesi nedeniyle kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri yer aldı.