Gündem ‘Şovla, algıyla başkanlık bitti’

‘Şovla, algıyla başkanlık bitti’

28.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de artık sadece şovla, sadece ajans parlatmasıyla, sadece yalanla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak, şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir” dedi.

‘Şovla, algıyla başkanlık bitti’

İZMİR DHA, İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “aday belirleme işlemlerini en kısa sürede bitirerek, tüm vakit ve enerjilerini 31 Mart’ta sandıkları patlatmak için kullanmayı amaçladıklarını” belirterek özetle şunları kaydetti: 

Haberin Devamı

MAHRUM BIRAKMAYALIM: Gelin İzmir başta olmak üzere hiçbir şehrimizi Türkiye Yüzyılı belediyeciliği vizyonundan ve kazançlarından mahrum bırakmayalım. Sadece belediyeden beklemeyeceğiz. Öbür taraftan merkezi yönetim olarak; bu milletin efendisi değil, hizmetkarı olan Erdoğan kardeşiniz, ulaşımıyla, suyuyla, arıtmasıyla, çevresiyle, yeşiliyle, sosyal destekleriyle, ülkemize yakışır, milletimizin beklentilerine cevap verecek belediyelerle geleceğin Türkiye’sine yürüyelim. 

YILLARI HEBA ETTİLER: İnşallah 31 Mart’ta diğer birçok şehrimiz gibi İzmir’in de tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum. Türkiye’de artık sadece şovla, sadece yalanla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir. Milletimiz 31 Mart’ta şehirlerini, ortak değerlerini istismar siyasetiyle değil, eser ve hizmet siyasetiyle yönetecek belediye başkanlarını tercih edecektir. 

Haberin Devamı

HESABINI SORMAK BOYNUMUZUN BORCU: Şehirlerimiz hak ettikleri atılımları gerçekleştirebilsin diye, hükümet olarak 20 yıldır ülkemizi baştan sona temel alt yapı yatırımlarıyla donattık. Vizyon ve gönül birliği içinde belediye başkanlarının yönettiği şehirlerde hükümet, yerel yönetim sinerjisiyle bu atılımları hayata geçirdik. Bunu da ancak her alemde, her yerde, her durumda şehrimizin hizmetinde, insanımızın yanında yer alacak Cumhurbaşkanı ile belediye başkanlarıyla sağlayabiliriz. Hamdolsun bizim adaylarımız belediye başkanlığı koltuğunda oturan ama gözü, gönlü ve aklı başka yerlerde olan isimler gibi değildir, olmayacaktır. Şehirlerimize verdiği sözleri yerine getirmeyen, vatandaşlarımızı hak ettikleri eser ve hizmetlerle buluşturmayan belediye başkanlarından bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur. 

‘Şovla, algıyla başkanlık bitti’

‘Karar haykırışımızın bir aksisedasıdır’

DÜNYA BEŞTEN BÜYÜK: Türkiye artık çeyrek asır, yarım asır öncesinin Türkiye’si değildir. Genişleyen siyasi etki alanımız, hacim ve miktar olarak büyüyen ekonomik ilişkilerimiz, canlanan tarihi ve kültürel mirasımız; yani güçlenen Türkiye gerçeği sebebiyle dünyada olup biten hemen hiçbir meseleye gözümüzü kapatma, arkamızı dönme lüksüne sahip değiliz. Gazze’deki Filistinlilere yapılan zulümlere, uygulanan katliamlara, sergilenen insanlık dışı vahşetlere karşı en üst perdeden gösterdiğimiz tepkinin gerisinde de aynı hakikat var. Uluslararası Adalet Divanı’nın bu hususta dün (önceki gün) aldığı karar, ‘Dünya beşten büyüktür’ haykırışımızın adeta bir aksisedasıdır. İsrail’i bir kez daha uluslararası toplumun ve kurumların sesine kulak vererek saldırılarını ve katliamlarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz.

Haberin Devamı

‘Gayeleri İzmirliye ihanetin üstünü örtmek’

HER TÜRLÜ REZİLLİK VAR:  İzmirle İzmirliyle aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız. Ne İzmir ne de İzmirlimiz kimsenin tekelinde değildir. Bu şehre aşkla, sevdayla, azimle hizmet eden herkes İzmirlidir. Aksini söyleyenler İzmir’e en büyük kötülüğü yapanlardır. Eser ve hizmet yerine istismar peşinde koşarak ortada dolaşanların gayesi şehri ihmal ederek İzmirlilere yaptıkları ihanetin ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzlukların üzerini örtmektir. Bunlarda darbecilikle övünmekten, bölücü örgütün güdümündeki partiye şehri peşkeş çekmeye, ecdada ve insanımızın değerlerine küfretmeye kadar her türlü rezillik var. Tüm bu rezilliklerini Atatürk’ün silueti altında gizleyebileceklerini sananlar, inşallah 31 Mart’ta hak ettikleri dersi alacaklar.

Haberin Devamı

25 ilçede AK Parti, beş ilçede MHP

AK Parti’nin İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Hamza Dağ olacağı açıklanmıştı. AK Parti İzmir’in 30 ilçesinden 25’inde aday çıkarırken, beş ilçeyi de Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye bıraktı. 
AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çanıkırı da Konak Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 30 ilçenin belediye başkan adayları şu şekilde:

Aliağa - Serkan Acar (MHP)
Balçova - Erol Eroğlu
Bayındır - Uğur Demirezen
Bayraklı - Bilal Kırkpınar
Bergama - Sadık Doğruer
Beydağ - Hüseyin Ay
Bornova - Cevdet Çayır
Buca - Adnan Öztekin
Çeşme - Esat Tanık (MHP)
Çiğli - Murat Gökçekaya
Dikili - Sema Akıncı (MHP)
Foça - Taner Acar (MHP)
Gaziemir - Deniz Doğan
Güzelbahçe - Gümüş Saime Bucaklıoğlu
Karabağlar - Mehmet Sadık Tunç
Karaburun - Eyüp Kaykaç
Karşıyaka - İsmail Çiftçioğlu
Kemalpaşa - Galip Atar
Kınık - Sami Mollaahmet
Kiraz - Saliha Özçınar
Konak - Ceyda Bölünmez Çankırı 
Menderes - Sinan Akdeniz
Menemen - Aydın Pehlivan
Narlıdere - Murat Sarman
Ödemiş - Ali Hadim
Seferihisar - Ahmet Aydın
Selçuk - Zeynel Bakıcı
Tire - Arif Demirkan (MHP)
Torbalı - Özgür Erman Çağlar
Urla - Tarkan Bakırlı

Haberin Devamı

MHP 55 aday daha açıkladı

MHP, 55’inci kuruluş yıldönümü çerçevesinde 55’erli gruplar halinde belediye başkan adaylarını açıklamayı sürdürüyor. Parti dün de 1 il, 5 ilçe ve 49 belde için başkan adaylarını kamuoyuna ilan etti. Yozgat adayı Sarıkaya ilçe Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ömer Açıkel olurken, Yozgat’ın ilçeleri Akdağmadeni’nde Nezih Yalçın, Sorgun’da Mustafa Erkut Ekinci, Şefaatli’de Müjdat Karaca, Yerköy’de Oğuzhan Oğuz, Isparta Senirkent’te ise Hüseyin Baykal aday gösterildi.