Gündem ‘Söz, Bay Kemal o parayı alacak’

‘Söz, Bay Kemal o parayı alacak’

06.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yurt dışına para kaçırıldığına dair iddiasını tekrarlayarak, “Beşli çetelerden o paraları alacağım. Onlar diyor ki ‘ABD’ye, İngiltere’ye, Almanya’ya götürdük’, Bay Kemal o paraların tamamını buraya getirecek” dedi.

‘Söz, Bay Kemal o parayı alacak’

Çiğdem Yılmaz / İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kendi evladının karnını doyuramayan bir devlet olur mu, beşli çetelerden o paraları alacağım. Onlar diyor ki ‘ABD’ye, İngiltere’ye, Almanya’ya götürdük’, Bay Kemal o paraların tamamını buraya getirecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Başkanlığı dün Bakırköy’de bir otelde Üye Katılım Töreni düzenlendi. Törene Kılıçdaroğlu, CHP’li vekiller, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilçe belediye başkanları katıldı.

‘CHP’li olmak zor’

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin geleceği açısından endişelerimiz var, bu endişeleri gidermek için bir aradayız. Öyle bir noktadayız ki her evde huzursuzluk var. Türkiye bunu hak etmiyor ve Türkiye’nin bu açmazdan çıkması lazım. Bir arada yaşamak varken, kucaklaşmak varken neden kavga edelim? Kavga etmenin ne yararı var? Birlikte huzur içerisinde olalım. Kimsenin kimliğini sorgulayamayalım. Herkesin kimliği kendi şerefidir. Herkesin inancına saygı göstermek zorundayız. Herkesin yaşam tarzına saygı göstermemiz lazım. Dolasıyla ‘Bize katılın, kucaklaşalım’ dedim. Arkadaşlarım katıldı. Bütün haksızlıklara karşı çıkacağız. Emine Şenyaşar hayatı boyunca belki CHP’ye hiç oy vermemiştir ama onun uğradığı haksızlığa benim isyan etmem lazım, bu yanlıştır demem lazım. İnsanı insan olarak değerlendirmemiz lazım. Kainat adalet üzerine inşa edilmişse, adaleti hepimiz kendi ruhumuzda ve bedenimizde hissetmeliyiz. CHP’li olmak, omuzlarda yük almak demektir, kul hakkı yememektir” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Siyasetin konusu, evde tencere kaynıyor mu kaynamıyor mu? Çocuklarım üniversiteye gidiyor mu? Yolumuz var mı yok mu? Tüm bunlar siyasetin konusu. Ahlak temelli bir siyaset topluma güven verir. Geçmişten ders çıkarmamız lazım, geçmişten ders çıkartmayanlar aynı hatalara daima düşerler. Aynı hatlardan arınmak lazım. Bizimle aynı dünya görünüşü paylaşır ya da paylaşmaz saygı duymalıyız.”

‘Yolsuzluk olmayacak’

Siyasete girenin ahlaklı olması ve kul hakkı yemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bir kişi siyasete girdikten sonra zenginleşmişse bilin ki malı götürmüştür. Siyasete girerken sadece yüzüğüm vardı şimdi gökdelenlerim var. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Siyaset aynı zamanda vatandaşına hesap vermelidir, siyasetçi hesap vermiyorsa bilin ki başka bir şeyler vardır. İktidar olduğumuzda bu topraklarda yolsuzluk olmayacak” dedi.

Haberin Devamı

Devlette 27 buçuk yıl çalıştığını, devletin nasıl olması gerektiğini bilen biri olduğunu, devletin bütçesinden sonraki en büyük bütçeyi yönettiğini söyleyen CHP lideri şöyle devam etti: “Bir Allah’ın kulu çıkıp ‘Kılıçdaroğlu şuradan şu kadar kazanmıştır’ dememiştir. Diyemez de. Allah nasip ederse aile destekleme sigortasını getireceğiz. Hiçbir aile çocuğunu yatağa aç yatırmayacak, karnını doyurup öyle yatıracak, beslenme çantasına ne koyacağını düşünmeyecek. Kendi evladının karnını doyuramayan bir devlet olur mu? Beşli çetelerden o paraları alacağım. Onlar diyor ki ‘ABD’ye, İngiltere’ye, Almanya’ya götürdük’, Bay Kemal o paraların tamamını buraya getirecek. İsterlerse Fizan’a gitsinler. Kul hakkı yemek günahsa ben onun hesabını sormak zorundayım. Alın teriyle kazanılmışsa başımın üstünde yeri var. Biri varlıklı diye kimseye düşman değilim, keşke hepimiz zengin olsak. Herkesin karnı doymalı, kim üretim yapıyorsa kazanmalı. Benim felsefem budur.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Akşener’i aradı, iddiaları yalanladı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Eski Bakan Yaşar Okuyan, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında gizli bilgilere sahip olduğunu ve bir yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bu bilgileri bir dosya halinde sunduğunu iddia etmişti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Okuyan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Zorlu, şu ifadeleri kullandı: “Bir müfterinin yalan ve iftiraları sonrası CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımızı arayarak şahsın söz konusu iddialarının tamamen yalan olduğunu ifade etmişlerdir. Ayrıca ilgili müfteri hakkında yarın (bugün) suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyumuzla paylaşmak isteriz.” -ANKARA Milliyet

‘418 milyar dolar çok büyük paradır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından gece yarısı yaptığı paylaşımda, “Hazine’den çalınan 418 milyar dolar” iddiası hakkında açıklamada bulundu. 31 Ocak’taki grup toplantısında, “Devletin hazinesinden çalınan paranın toplamının 418 milyar dolar olduğunu saptayınca karalama kampanyaları ve suikast tehditleri gelmeye başladı. Bir milim bile geri adım atmayacağız” diyen Kılıçdaroğlu, Sayıştay’a da bu açığı raporlarında gösterme çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, önceki akşam geç saatlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Unutmayın, 418 milyar dolar çok büyük paradır” diye yazdı. - ANKARA Milliyet