Gündem SSK ve SGK sorgulama ile kurumlara ait hizmet sorgulamalarını online yapabilirsiniz!

SSK ve SGK sorgulama ile kurumlara ait hizmet sorgulamalarını online yapabilirsiniz!

13.10.2016 - 09:24 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK ve SGK sorgulama işlemi artık internetten de yapılabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden SSK ve SGK sorgula işlemleri ücretsiz olarak yapılabiliyor. SSK ve SGK sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden kimlik doğrulama ile yapılabiliyor.

SSK ve SGK sorgulama ile kurumlara ait hizmet sorgulamalarını online yapabilirsiniz

Her geçen gün teknolojik yeniliklerin yaşamın merkezinde kendisine yer bulan internet altyapısı sayesinde vatandaşlar birkaç dakika içerisinde sigorta ve emeklilik işlemlerini de gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile birlikte sigorta mükelleflerinin en güncel sigortası hizmet bilgilerini SSK ve SGK sorgulama işlemi ile öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor. Günümüzün hızla gelişen teknolojilerini 2006 yılından bu yana Türkiye’deki sigorta ve emeklilik hizmetleri alanında aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun son yıllarda tüm vatandaşlar tarafından kullanılan oldukça geniş kapsamlı bir e-SGK ağı bulunuyor.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternete erişim sağlayabildiği her yerden dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamalarını kullanabilmekte olan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortası mükelleflerinin SSK ve SGK sorgulama işlemlerini de internet üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi mümkün oluyor. Türkiye’de özel sektör alanında çalışan vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında SSK sigortası mükellefi oluyor. SSK sigortası mükellefleri özel sektör alanındaki sosyal haklarının korunabilmesi ve emeklilik gibi hakların yanı sıra ücretsiz olarak sağlık hizmetlerinden de yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamaları SSK sigortası mükelleflerinin internet kolaylığında en güncel sigorta hizmet bilgileri öğrenebilme kolaylığından ve avantajından yararlanabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmet uygulamaları sayesinde en güncel SSK sigortası hizmet bilgilerini birkaç dakika içerisinde öğrenebiliyor olmak SSK sigortası mükelleflerinin mesai saatlerinde çalışıyor olması nedeni ile SGK il ve ilçe müdürlüklerine giderek, uzun zamanlarını alacak sıra bekleme çilesine katlanmak durumunda kalmamasını sağlıyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan SSK ve SGK sorgulama işlemi günümüzde SSK sigortası mükellefleri tarafından internet ortamı üzerinden çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişen modern yüzyıl akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte vatandaşların nerede olursa olsun internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi internet ortamı üzerinde yer alan bu tip dijital SGK hizmet uygulamalarının tüm vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinden SSK ve SGK sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlayan e-SGK ağı hizmet uygulamaları elektronik ortam üzerinde sanal devlet portalı e-Devlet sistemi bünyesinde yer alıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan her bir kamu hizmet uygulamasını tek bir çatı altında bir araya toplayan e-Devlet sistemi içerisinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetleri ile SSK sigortası mükelleflerinin SSK ve SGK sorgulama işlemlerini internet ortamı üzerinden dakikalar içerisinde güvenle gerçekleştirebilmeleri mümkün oluyor. Vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştireceği SSK ve SGK sorgulama işlemi ile SSK sigortasına ilişkin olarak SSK sicil numarası, SSK müstahaklık durumu, SSK hizmet süresi, SSK prim ödeme gün sayısı, SSK ilk işe giriş tarihi, SSK işe giriş ve çıkış tarihleri ve SSK toplam kazanç bilgilere ulaşılabiliyor.