Gündem Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması nedir, ne anlama gelir? Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması ne zaman?

Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması nedir, ne anlama gelir? Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması ne zaman?

30.01.2018 - 20:06 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde milyonlarca kişi Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması'nı bekliyor. 31 Ocak Çarşamba günü gerçekleşecek olan Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması için nefesler tutuldu. Peki Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması nedir, ne anlama gelir? İşte Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması ile ilgili tüm detaylar...

Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması nedir, ne anlama gelir Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması ne zaman

Gökyüzü yarın akşamüstü nadir rastlanan bir şölene hazırlanıyor. Kısmen de olsa görebileceğimiz gökyüzü olayı olan Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması için heyecan dorukta. Yarın akşam Ay, her zamanki halinden çok daha farklı bir şekilde karşımıza daha parlak, hafif mavi ve biraz da kırmızı olarak çıkacak. Peki Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması nedir, ne anlama gelir?

SÜPER AY TUTULMASI NEDİR?

Süper ay tutulması, ayın dünyaya en yakın olduğu ve çok daha parlak göründüğü zamanda meydana geliyor. Ay tutulmasında Dünya, Güneş ile Ay'ın arasına girip, Ay'ın üzerine gölgesinin düşmesiyle oluyor. Süper Ay tutulması ise bu iki olayın aynı anda meydana gelmesiyle yaşanıyor. Bu tutulma sırasında Dünya'nın arkasından gelen Güneş ışınları Ay'ın kızıl renğe bürünmesine neden oluyor. Bu nedenle bu olay, 'Kızıl Ay tutulması' ya da 'Kanlı Ay tutulması' olarak da biliniyor.

MAVİ AY TUTULMASI NEDİR?

Mayi Ay aynı takvim ayı içerisinde iki Dolunay yaşanması durumudur. İlki 1 Ocak tarihinde yaşanan Dolunay'ın ardından Ocak ayı ikinci Dolunay'a da sahne olacak. Ocak ayında yaşanacak olan ikinci Dolunay, Süper Mavi Ay olarak adlanıdırılıyor. Mavi Ay ortalama her 2 buçuk yılda bir meydana gelir.

Haberin Devamı

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

’Kanlı Ay’ olarak adlandırılan Ay’ın kızıl renge bürünmesinin nedeninin aslında kanla bir ilgisi yok. "Ay’ın yüzeyine Güneş’in ışıkları kenarlardan vurur ve yansıyarak dünya atmosferi içinden geçer. Bu sırada Ay kırmızı, kızılımsı görünür. Buna da Kanlı Ay Tutulması denir.

152 YIL SONRA

Uzmanlar bir sonraki Süper Mavi Kanlı Ay tutulmasının 152 yıl aradan sonra gerçekeleşeceğini söylüyor.

Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması nedir, ne anlama gelir Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması ne zaman