Gündem Taksim’e üst seviye güvenlik önlemi

Taksim’e üst seviye güvenlik önlemi

01.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

1 Mayıs’ta gözler Taksim’de olacak.

Taksim’e üst seviye güvenlik önlemi

İSTANBUL Milliyet - İstanbul Valiliği’nin gösteri alanı olmadığı için Taksim’de 1 Mayıs organizasyonuna izin verilmeyeceği yönündeki açıklamasına karşın bazı sendika ve partiler bugün Taksim Meydanı’nda buluşma çağrısında bulundu. Emniyet de önlem için dün Taksim Meydanı ve çevresini güvenlik bariyerleriyle kapattı. Vatandaşların dün meydana girebilmesi için de bazı alanlarda bariyerlerin arası açık bırakıldı.

Haberin Devamı

Sadece çelenk töreni izni

Taksim’de incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, başvuran parti ve sendikalara az kişiyle anıta çelenk koyma izni verilebileceğini açıkladı. Ancak bunun için bir başvuru almadıklarını aktaran Gül, “Herkes için belli bir sayıda Taksim’e çelenk koymak isteyenlere emniyet teşkilatımız rehberlik ederek Taksim’e kadar getiriyor. Çelenk sunmalarını ve kısıtlı sayıdaki kişinin karanfil bırakmasına rehberlik ediyoruz. CHP’nin şuan itibarıyla Taksim’e çelenk koyma ya da karanfil koyma ile ilgili bir müracaatı yok” dedi.

“Tek isteğimiz vatandaşlarımızın burnu kanamadan 1 Mayıs’ı anlamına uygun şekilde kutlamak’ diyen Gül sözlerini şöyle sürdürdü: “Taksim başta olmak üzere bu 40 alanın dışındaki yerlerde herhangi bir yasa dışı gösteriye, toplantıya doğal olarak izin vermiyoruz, veremiyoruz. Şu ana kadar da herhangi bir kuruluş ve grubun Taksim’de yasal etkinlik yapmak için müracaatı olmadı. Olmayınca yarın daha çok yasa dışı gösteriler ile ilgili çeşitli çağrılar var. Bunula ilgili İstanbul’umuzun huzurunun bozulmaması için vatandaşlarımızın her hangi bir sıkıntı yaşamaması için güvenlik tedbirlerini en üst seviyede tutarak arkadaşlarımızla birlikte alana bakıyoruz. 1 Mayıs’ta 42 binin üzerinde güvenlik personelimiz sahada olacak.”

Haberin Devamı

Bazı yollar kapatıldı

1 Mayıs önlemleri kapsamında İstanbul’da ulaşıma kısıtlama getirildi. Ulaşım önlemleri kapsamında, M2 Yenikapı - Seyrantepe - Hacıosman metro hattının Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy, Gayrettepe Zincirlikuyu metro durakları ile Kabataş-Taksim Meydan Füniküler hattı, Tünel Meydan - Karaköy arası Füniküler hattı Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı İETT Otobüs durakları seferlere kapatıldı.

1 Mayıs provokasyonu: 58 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya üzerinden 1 Mayıs’ı provoke etmeye yönelik hazırlık içerisinde olanlara yönelik 11 ilde ‘Bozdoğan-33’ operasyonları düzenlendiğini açıkladı. Yerlikaya, terör örgütü propagandası yapan 58 şüphelinin gözaltına alındığını kaydetti.