Gündem Tatilciler geri dönüş yolunda! İşte adım adım son durum...

Tatilciler geri dönüş yolunda! İşte adım adım son durum...

14.04.2024 - 16:03 | Son Güncellenme:

9 günlük Ramazan bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte, onlarca vatandaş memleketlerinden ve tatil noktalarından eve dönüş için yola çıktı. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinden İstanbul'a doğru yola çıkanların yolculuğu adeta çileye dönüştü. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunda trafik bazı bölgelerde zaman zaman durma noktasına geldi, gişelerde kilometrelerce kuyruk oluştu. İşte yollarda son durum…

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilini bitirenler Marmara Bölgesi'nin güneyi ve Ege Bölgesi'nden İstanbul ve çevresine araçlarıyla hareket ederek otoyolu dolduruyorlar. Özellikle Osmangazi Köprüsü'ne doğru olan yolculuklarda, Yalova ve Bursa güzergahlarında zaman zaman büyük bir yoğunluk yaşanırken, Gemlik-Orhangazi bölgesinde kilometrelerce araç kuyrukları oluştuğu gözleniyor. İstanbul'a doğru ilerleyen araçların neden olduğu yoğunluk, otoyol gişelerinde kalabalık oluşmasına yol açıyor. Tatil süresince köprü, otoyol ve kara yollarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için trafik ekipleri güvenlik önlemlerini artırıyor ve sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Haberin Devamı

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

43 İLİN GEÇİŞ GÜZERGAHINDAKİ TRAFİK YOĞUNLUĞU HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son gününde de karayollarında trafik yoğunluğu yaşanıyor. 43 ilin geçiş güzergahı "kilit kavşak" Kırıkkale'de araç trafiğinin yoğun olduğu karayolu dron ile havadan görüntülendi.

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

Kırıkkale-Ankara D200 karayolunun bazı bölgelerinde trafik yoğunluğu artarken, Kırıkkale-Kayseri D765 karayolunda ise trafiğin akıcı şekilde ilerlediği görüldü.

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

Trafik ekipleri, yoğunluğun fazla olduğu olduğu bazı noktalarda yoğun mesai harcıyor. Trafik yoğunluğunun gece saatlerinde de devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan, trafik yoğunluğu şehirlerarası otobüs seferlerinde de aksamalara sebep oluyor. İstanbul'dan yola çıkıp Ege bölgesine gidecek olan otobüsler Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali'ne en az 1 saat rötar yaparak geliyor.

Haberin Devamı

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

TEKİRDAĞ'DAN İSTANBUL YÖNÜNE TRAFİK YOĞUNLUĞU

Tekirdağ'dan İstanbul yönüne doğru trafik yoğunlaştı. Tatillerini Saros Körfezi kıyısında ve Çanakkale tarafında geçirenlerin, İstanbul'a dönüşü sürüyor. İstanbul'a sınır Marmaraereğlisi ilçesinin Yenice Kavşağı'nda zaman zaman uzun araç kuyrukları oluştu. Polis ve jandarma ekipleri, kavşakta tedbir alıp trafik akışını sağladı. Yetkililer, İstanbul yönüne doğru yaşanan yoğunluğun akşam saatlerinde artmasının beklendiğini belirtti.  

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

BOLU

Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından biri olan TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle dün gece saatlerinde trafik durma noktasına kadar geldi. Bu sabah saatleri itibariyle trafiğin akıcı olduğu Bolu geçişinde, kamyon ve tırların geçişlerine izin verilmezken, sadece gıda ve tedarik malzemesi taşıyan araçlara geçiş izni veriliyor. Otoyolda az sayıda kamyon ve tırın bulunması sebebiyle tatilcilerin dönüş yolculuğunda trafik akıcı ve rahat sağlanıyor.

DENİZLİ’DE 2 KİLOMETRELİK TRAFİK

Antalya, Muğla ve Denizli’nin ilçelerinden 9 günlük bayram tatilinden dönen vatandaşlar, yoğun trafiğe neden oldu. Antalya-Denizli istikametinde 2 kilometrelik yol çalışması ile gidiş-geliş yolu tek şerit olarak ilerleyen trafik havadan dron ile görüntülendi.

Haberin Devamı

Yoğunluğun akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, trafik ekipleri yol güzergahında denetimlerini sürdürüyor. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Aydın-İzmir istikametine gidecek olanlar için alternatif yol olarak Tavas ilçesi üzerinden Karacasu yolunu kullanmalarını tavsiye etti.

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

15 TEMMUZ DEMOKRASİ OTOGARI'NDA YOĞUNLUK

Memleketlerinden koliler ve erzaklarla gelen vatanşalar 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu. İnsan yoğunluğunun yanı sıra otogarın giriş ve çıkışlarında araç yoğunluğu da oluştu. Zaman zaman trafik durma noktasına geldi. Birçok otobüs firmasının ise ek seferler koyduğu öğrenildi.

"4 SAATLİK YOLU 11 SAATTE ANCA GELEBİLDİK"

Otobüs kaptanı Serhun Bayar, "Yollar çok yoğun. İzmir’den buraya 4-5 saatte gelmemiz gelirken 11 saatte zor gelebildik. Otobanlar dolu tıklım tıklım. Biz dün saat 16.00’da İzmir’den çıktık gece 04.00’te anca varabildik" dedi.

 

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

“ÖZLEMİŞTİK”

Bayramı Diyarbakır’da geçiren Ali Güler, ‘Diyarbakır’dan geliyoruz, eşyaları babam getirdi” dedi. Babası Rasim Güler ise “Sadece peynir getirdik. Bayram iyi geçti, güzeldi. Özlemiştik” dedi.

Haberin Devamı

“BURADA PAHALI, ORADAN GETİRMEK DAHA İYİ”

Trakya’dan dönen Deniz Gönül, “Trakya’dan geliyoruz. Peynir getirdik, her şeyimizi getirdik. Burada pahalı oradan getirmek daha iyi. Düğün, nişan her şeyi yaptık” dedi.

 

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

“KENDİMİ GETİRDİM”

Bayramı Sivas’ta geçiren Ali Özcan, “Hiçbir şey getirmedim, kendimi getirdim, memleket hasreti getirdim” dedi. Ufuk Kaya, “Çanakkale’den geldim, Çanakkale memleketim. Aileyle birlikteydik, küçük hediye olarak kızımız var. Yolculuğumuz iyiydi, herkese iyi bayramlar dilerim” dedi.

"YOLLAR KAPALIYDI"

Otobüs şoförü Denizhan Tanru, “Yolculuk çok güzel geçiyordu, daha yoğun bekliyorduk. Yollar kapalıydı, yeni Kuzey Marmara yolunu tercih ettik” dedi.

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

“RİZE’DEN GELDİK, ÇOK GÜZELDİ”

Ömer Faruk, “Rize’den geldik, çok güzeldi. Muhlama yedik. Bayram çok güzel geçti” dedi.

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

 

OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ’NDE BAYRAM TATİLİ YOĞUNLUĞU

Haberin Devamı

Osman Gazi Köprüsü’nde yaşanan yoğunluk akıcı şekilde devam ediyor. Vatandaşların memleketleri ve tatil beldelerinden dönerken kullandığı köprüde yoğunluğun gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Öte yandan Yalova Valiliği, trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla bayram tatilinin son günü olan 14 Nisan 2024 Pazar saat 05.00 ile 15 Nisan 2024 Pazartesi 05.00 saatleri arasında İstanbul-İzmir Otoyolu ile D575 ve D595 karayollarında Bursa ilinden itibaren kamyon, çekici ve tanker gibi araçların trafiğe çıkmasını yasakladı.

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...