Gündem TBMM’de yumruk atan serbest kaldı

TBMM’de yumruk atan serbest kaldı

04.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM’de gerçekleşen yumruklu saldırı olayının faili Orhan Övet’in, başka suçtan çarptırıldığı adli para cezasından çevrili hapis cezası nedeniyle bulunduğu cezaevinden tahliye edildiği ve “Yeni Yargı Paketi“ olarak adlandırılan kanun uyarınca kalan cezasını kamuya yararlı bir işte çalışarak çekeceği öğrenildi.

TBMM’de yumruk atan serbest kaldı


Soruşturma devam ediyor
Övet, Elmadağ’da, “kamu malına zarar vermek”, “hakaret” ve “görevli memura direnmek” suçlarından bir grup sanıkla yargılandığı davada Elmadağ Asliye Ceza Mahkemesince 24 Şubat 2010’da toplam 11 bin 840 lira adli para cezasından çevrili 592 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Ankara 1. İnfaz Hakimliği’nce denetimli serbestliğe ayrılan ancak yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine serbestliği kaldırılan Övet, Kılıçdaroğlu’na saldırıdan sonra yakalanarak, kalan cezasının infazı için Ankara 2 No’lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti.
Övet’in, kamuoyunda “Yeni Yargı Paketi” olarak adlandırılan ve 28 Haziran 2014’te yürürlüğe giren “6545 Sayılı Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” uyarınca tahliye edildiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’na saldırıya ilişkin soruşturma ise halen devam ediyor.