Gündem TC kimlik no ile SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemi

TC kimlik no ile SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemi

28.12.2015 - 08:20 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu sayfası üzerinden, SGK ve SSK sorgulama işlemleri için T.C kimlik no ve E-Devlet şifresi ile giriş yaparak hizmet dökümünü ve prim borç bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Ne zaman işe girdiğinizi ve çıktığınızı da görebilirsiniz. İşlemler ile ilgili detaylar haberimizde...

TC kimlik no ile SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemi

TC kimlik no ile SGK sorgulama ve SSK sorgulama sayesinde ne zaman işe girdiğinizi öğrenebilirsiniz. Günümüzün modern teknolojileri ile birlikte artık yaşamın her alanında olduğu gibi kamu kurumları ile olan işlemlerde de internetin sağlayacağı fırsatlardan ve avantajlardan yararlanılabiliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları ile sadece dakikalar içerisinde son derece pratik ve kolay bir şekilde en güncel kamu bilgilerini alabilir veya yasal geçerliliği bulunan kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Türkiye’de son yıllarda internet altyapısının kamu hizmetlerinde aktif olarak kullanılması popülerliğini en etkin biçimde yakalayan ve dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı ile sigorta mükelleflerine, sigorta işlemlerinde önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlamakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları ile SSK sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte artık bulunduğu her yerden internete erişim sağlayabilme imkanına sahip olabilen SSK sigortalısı internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulamaları ağını kullanarak, en güncel sigorta bilgilerini internet kolaylığında ve hızında öğrenebiliyor. Günümüzün modern ve akıllı teknolojileri sayesinde artık bulunulan her yerden internete erişim sağlanabiliyor olması internet kullanım oranlarının her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşmasına ve bu nedenle de dijital platform üzerinde son derece geniş kapsamlı dijital kamu hizmetlerinin oluşmasına yol açıyor. İnternet üzerinde yer alan kamu kurumlarına ait online hizmet uygulamaları arasında özellikle geniş kapsama sahip olan geniş online hizmet ağı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ön plana çıkıyor. Sigorta mükelleflerinin kurum ile olan işlemlerine yönelik olarak oldukça geniş kapsamlı online hizmet uygulamaları ağı bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan bu online hizmet uygulamalarına hem dijital platform üzerinde yer alan kendi resmi web sayfasından hem de sanal devlet portalı içerisinde yer alan hizmet listesinden ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulama sayfası üzerinden şifresiz ve T.C. kimlik numarası ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de en güncel SSK sigorta bilgilerini öğrenebilmek için SSK sigortalısının artık Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde yer alan müdürlüklerine giderek neredeyse tüm gününü alacak sıra bekleme ve yoğun evrak işlemleri çilesi ile uğraşmak zorunda kalmıyor. Özellikle internete bağlantı sağlanabilen her yerden birkaç dakika süren işlemler ile internet üzerinde SSK sigortasının en güncel dökümlerini alabilme imkanı sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerindeki E-SGM uygulaması üzerinde SGK hizmet dökümü işlemleri, kısa bir süredir uygulama sayfasına erişim sağlanamaması nedeni ile bu uygulamadan yapılamıyor. Bu yüzden de SSK sigortalısı güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisindeki e-hizmetler sayfasında yer alan ‘4a hizmet bilgisi’ ekranından SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Sigorta mükelleflerinin sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde güncel SSK sigorta bilgilerini alabilmeleri için portal üzerinde yer alan diğer tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi öncelikli olarak güvenlik amaçlı talep edilen kimlik doğrulamasını yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda SSK sigortalısı internete erişim sağlayabildiği her noktadan turkiye.gov.tr adresindeki e-Devlet portalının ‘sisteme giriş’ penceresinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar e-hizmetler kategorisinde SSK sigortalısı e-hizmetler sayfasında yer alan ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından herhangi bir ek bilgi girmeye gerek olmadan SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. Vatandaş internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerindeki e-hizmetler sayfasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet listesi içerisinde ‘4A hizmet bilgisi’ ekranında SSK işe ilk giriş, SSK sigorta sicil numarası, SSK hizmet süresi, SSK prim ödeme süresi, SSK işe giriş-çıkış tarihleri, SSK müstahaklık durumu, SSK toplam kazanç ve aylık prim ödemeleri gibi tüm güncel ve ayrıntılı bilgileri döküm şeklinde görebilme imkanına sahip olabiliyor.