Gündem TC kimlik no ile SGK prim borç ve SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi

TC kimlik no ile SGK prim borç ve SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi

07.02.2016 - 15:16 | Son Güncellenme:

TC kimlik numaranız ile SGK sorgulamanızı ve SSK gün sorgulamanızı yapabilirsiniz. Birçok sigorta bilgisine ulaşabileceğiniz bu sorgulama işlemlerini nereden nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

TC kimlik no ile SGK prim borç ve SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi

Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden sunduğu birçok hizmet vardır. Bu hizmetlerden bir tanesi de SGK hizmet dökümü belgesidir. SGK Hizmet dökümü belgesi sigortalı olarak çalıştığınız dönem içerisinde yapmış olduğunuz hizmetleri, ne kadar çalıştığınızı ve sigorta bilgilerinin olduğu bir belgedir. Ayrıca sigortalı olarak çalıştığınız gün sayınız, SSK prim ödenen gün sayınız, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihiniz, hangi aylarda sigortanızın yattığını bu belge ile birlikte öğrenebilirsiniz. Bu bilgiler sigorta ve emeklilik işlemleri için gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden birçok hizmeti vardır. Bu hizmetleri kullanabilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinize ihtiyacınız vardır. Sosyal Güvenlik Kurumunun hesaplama programlarından ne zaman emekli olurum ve emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama gibi hizmetleri kullanabilmek için bu bilgiler gerekli olabilir. Mesela ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için SSK prim ödenen gün sayısı ve ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihiniz gereklidir. Bu bilgilere SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!



NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çalıştığınız dönemde Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilmek için prim ve sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırdığınız prim ve sigortalar sayesinde sosyal güvenceniz sağlanır yani herhangi bir kaza ve hastane masrafını bağlı olduğunuz kurum karşılamaktadır. Bu yüzden çalıştığınız dönemde yatırılan prim ve sigortalar önem arz etmektedir. Bu yatırılan prim ve sigortaların sağladığı bir diğer yarar ise emeklilik yaşınız geldiğinizde bağlı olduğunuz kurumdan emekli olmaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik için iki önemli şart koymuştur. Bu şartlardan en önemlisi emeklilik yaşıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik yaşını kadınlar için 55 olarak belirlerken erkekler için emeklilik yaşını 60 olarak belirlemiştir. Sosyal Güvenlik Kurumunun diğer belirlediği şart ise yatırılması gereken prim ve sigortaların tamamlanmış olmasıdır. Bu iki şartı yerine getiren vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilirler. Rahat bir yaşlılık dönemi geçirmek isteyen her vatandaş emekli olmak ister. Bu yüzden çalıştıkları dönemde prim ve sigorta yatırmaları gereklidir. Emeklilik ile ilgili tüm işlemlerinizi Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgenizi de Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumuna üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile giderek alabilirsiniz. Ama son yıllarda gelişen internet teknolojisi birçok işlemimizi internet üzerinden yapmamıza olanak sağlamaktadır. İnternetin getirmiş olduğu hizmetlerden bir tanesi de SGK hizmet dökümü belgesidir. Vatandaşlar internet üzerinden kolay bir şekilde SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirler. İnternet üzerinden SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sistemi sayesinde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi ülkemizde bulunan resmi kurum ve kuruluşlarının internet uygulamalarının yer aldığı bir sistemdir. Bu sisteme giriş yaparak birçok kurum ve kuruluşun internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminde yer alan kurum ve kuruluşlar içinde Sosyal Güvenlik Kurumu da yer almaktadır. Vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak Sosyal Güvenlik Kurumuna ulaşabilir ve işlemlerini gerçekleştirebilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme giriş yapabilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar bu giriş yollarından genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. E-Devlet şifrenizi biliyorsanız bu bölüme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. Eğer E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL gibi bir ücretle şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ile birlikte sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde sistemde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra sol taraftaki harflerde S harfini seçtiğiniz takdirde kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü, Bağ-kura bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri bölümü altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir.