Gündem Tecavüz iddiası yalan çıktı!

Tecavüz iddiası yalan çıktı!

30.11.2018 - 15:33 | Son Güncellenme:

KKTC Lefkoşa’da 26 Kasım tarihinde 'cinsel tecavüz, cinsel saldırı” suçlamasıyla tutuklanan A.S’nin suçla alakası olmadığı ortaya çıktı.

Tecavüz iddiası yalan çıktı

'Ciddi darp' suçuyla dün mahkemeye çıkarılan A.S. bir ayı aşmamak üzere cezaevine gönderildi. 'Cinsel saldırı' suçuyla ilgili polise yalan ifade verdiği ortaya çıkan N.P, 'fesat karıştırma' suçuyla mahkemeye çıkarıldı ve kefaletle serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

ALDATILDIĞI GEREKÇESİYLE DARP ETTİ

Mahkemede konuyla ilgili bilgi veren KKTC Polis Genel Müdürlüğü Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi'nde görevli Polis Müfettiş Memuru Songül Aki olayla ilgili delilleri aktardı. Aki, zanlı A.S’nin Lefkoşa’da terk edilmiş tek katlı bir bina içerisinde kendisini başka erkeklerle aldattığı gerekçesi ile kız arkadaşı olan N.P’yi ciddi şekilde darp ettiğini söyledi.

TAZMİNATLA SERBEST BIRAKILDI

Polis müfettiş memuru Songül Aki, zanlı N.P’nin, A.S.’nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin yalan ifade verdiğinin ortaya çıktığını mahkemeye aktardı. İfadeleri değerlendiren mahkeme A.S'nin, hükümsüz tutuklu olarak bir ayı aşmamak üzere cezaevine gönderilmesine hükmetti.

Haberin Devamı

Mahkeme, zanlı N.P’nin ise yargılanıncaya kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak, adli kontrol şartı ve 2 bin TL tazminat karşılığında tutuksuz yargılanmasına karar verdi.