Gündem TEOG ne zaman kaldırılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEOG açıklaması

TEOG ne zaman kaldırılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEOG açıklaması

17.09.2017 - 12:54 | Son Güncellenme:

TEOG sınavına ilişkin katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından yüz binlerce öğrenci TEOG sınavının kaldırılıp kaldırılmayacağına dair soruya yanıt arıyor. İşte Cumhurbaşkanın TEOG sınavına dair açıklamaları...

TEOG ne zaman kaldırılacak Cumhurbaşkanı Erdoğandan TEOG açıklaması

ABD ziyareti öncesi havalimanında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEOG'un kaldırılması için çalışma başlattıklarını açıklayıp şöyle dedi: "Başbakanımızla görüştük. TEOG'un kaldırılması için harekete geçtik. Mutabakatımız oluştu. Bu yıl kaldırılmasında mani yok. Liseler Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontrolünde kendi sınavlarını yapar."

Haberin Devamı

"TEOG'UN KALKMASI İÇİN BİR MANİ YOK"

Dün Sayın Başbakan ile bu konuyu etraflıca görüştük ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Çok basit bir konu. Sayın Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte hemen bu adımın atılması mümkün. Bu konuda Sayın Başbakan'la dün mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen, süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır.

Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönelmelerinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır. Okullardaki atılacak adımlar, gidecekleri liselere yönelik, gidecekleri liselerde yapılacak adımlara yönelik atılacak adımlardır. Liseler Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontrolünde kendi sınavlarını yapar.