Gündem Tıp’ta 6 soru birden iptal

Tıp’ta 6 soru birden iptal

11.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) sonuçları açıklandı. 6 soru iptal edildi. ÖSYM, adayları bu soruları doğru cevaplamış saydı

Tıp’ta 6 soru birden iptal

ÖSYM, 2011-Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) sonuçlarını açıkladı. Sınavda 6 soruyu iptal eden ÖSYM, bu soruların adaylar tarafından doğru cevaplandığını kabul etti. Altı soru arasındaki bir soruda “tüm seçeneklerin doğru olması” üzerine iptal işlemi yapıldığı açıklandı. ÖSYM tarafından hazırlanan soruların, uzman incelemesi sonucunda iptal edilmesi dikkati çekti.
ÖSYM’den yapılan açıklamada, adayların sınav sonuçlarını ÖSYM’nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekleri kaydedildi ve adayların adreslerine sınav sonuç belgesi gönderilmeyeceği bildirildi. Sınava giren adayların kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebilecekleri ifade edilen açıklamada, bu uygulamanın, adayı bilgilendirme amacıyla yapıldığı, görüntülenen sayfanın belge niteliği taşımadığı vurgulandı. Tercih işlemlerinin, 17 Ağustos’a kadar ÖSYM’nin internet sitesinde yapılacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Doğru seçenekler değiştirildi
2011-YDUS’a 2 bin 325 adayın katıldığı bildirilen açıklamada, sınavla ilgili madde analizleri ve uzman raporlarının sonuçlarına göre ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlara yer verildi. Buna göre, sınavın Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Testi master kitapçığında yer alan 28. sorunun doğru cevabının C, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları kitapçığında yer alan 56. sorunun doğru cevabının B, Genel Cerrahi kitapçığında yer alan 61. sorunun doğru cevabının A seçeneği olarak değerlendirilmesi kararlaştırıldı.