Gündem TKGM tarafından online parsel ve pafta sorgulama hizmeti!

TKGM tarafından online parsel ve pafta sorgulama hizmeti!

30.11.2016 - 09:09 | Son Güncellenme:

Vatandaşlar artık internette online parsel pafta sorgulama yapabiliyor. Online parsel pafta sorgulama işlemleri ile arsa ve parsel bilgilerine ulaşılabiliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından online parsel pafta sorgulama hizmeti sunuluyor.

TKGM tarafından online parsel ve pafta sorgulama hizmeti

Son yıllarda hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri insanların yaşamlarının her alanında çok önemli kolaylıklardan ve fırsatlardan yararlanabilmelerini sağlıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen teknolojileri ile birlikte insanların yaşamlarının her alanındaki işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi nedeni ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet teknolojileri etkin olarak kullanılmaya başlandı. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlara internet ortamı üzerinde online parsel pafta sorgulama hizmetinin sunulabilmesini açtı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan bu online parsel ve pafta sorgulama uygulaması ekranı üzerinden kurum bünyesinde yer alan en güncel ve en detaylı parsel ve pafta bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde çok geniş alanlardaki bilgi ihtiyaçları çerçevesinde internet üzerinde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

21.yüzyıl dünyasında son derece hızlı ve etkin bir şekilde gelişerek, insanların yaşamları içerisinde son derece yoğun ve etkin bir şekilde kendisine yer edinen akıllı cihazlar, insanların yaşamlarının her alanında internet ortamına nerede olursa olsun erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu yüzden de 21.yüzyıl dünyasında insanlar tarafından günlük ihtiyaçlar çerçevesinde internet hizmetleri son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. İnsanlar internete erişim sağlayabildikleri her noktadan sadece dakikalar içerisin işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde insanların her türlü işlemini gerçekleştirebilme konusunda modern yüzyıl teknolojisinin sağladığı dijital işlem kanallarını kullanarak, işlemlerini gerçekleştirmeleri halinde reel işlem kanallarına göre daha hızlı işlem imkanından yararlanabildiğinden son yıllarda Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet teknolojileri etkin şekilde kullanılmaya başlandı. Bu çerçevede de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde online parsel pafta sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama uygulaması günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde emlak, inşaat, yapı, mühendislik, gayrimenkul ve tarım gibi pek çok alanda son derece önemli çözümler ve kolaylıklar sağlıyor olması nedeni ile oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan online parsel pafta sorgulama uygulaması ile birlikte vatandaşlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan parsel ve arsa bilgilerinin kayıtlarına ve çevresel bilgilerine çok daha pratik ve kolay ve etkin bir şekilde ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Vatandaşlar TKGM online parsel pafta sorgulama uygulamasının yenilenen yüzü ile çok daha pratik bir kullanım avantajı ile coğrafi sorgu ve idari sorgu şeklinde 2 farklı sorgulama alternatifinden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu şekilde vatandaşların parsel ve pafta bilgilerine online parsel pafta sorgulama uygulaması üzerinden 7 gün 24 saat son derece pratik ve kolay bir şekilde ulaşabilmeleri sağlanıyor.

Yazarlar