30.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:
HABER MERKEZİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (TOGEMDER), “Anasınıfsız Okul Kalmasın” projesi kapsamında hayırsever Cemile Garan’ın merhum anne babası adına yaptırmış olduğu Prof. Dr. Sami Garan ve Afife Garan Anaokulu, Ümraniye’nin Esenkent Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı.
Tören, İstanbul Vali Yrd. Ahmet Hamdi Usta, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve eşi, Üsküdar Belediye Başkan Vekili Emel Ersoy, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve eşi Hasan Gülbaran, hayırsever Cemile Garan ve ailesi ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı’nın açılış konuşması ile başlayan program, protokol konuşmaları ve anaokulu öğrencilerinin gösterileri ile devam etti.
Güç birliği vurgusu
TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran yaptığı konuşmada, “Bugün açılışını yapmak üzere toplandığımız TOGEMDER anaokulu ile buradaki evlatlarımızın hayatlarına dokunmanın ve onlara bir gelecek armağan etmenin en etkili yollarından birine aracılık ettiğimize inanıyor ve bunun keyfini yaşıyoruz. Bu keyfin gerçek mimarı, TOGEMDER çatısı altında yıllardır sayısız toplumsal faydada imzaları bulunan kıymetli bağışçılarımızın oluşturduğu güç birliğidir” ifadelerini kullandı. Plaket töreninin ardından anaokullarının açılış kurdelesini kesen protokol, sınıfları gezerek minik öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.