Gündem Türkiye’den vize istemeyen ülkeler

Türkiye’den vize istemeyen ülkeler

17.04.2018 - 09:42 | Son Güncellenme:

Seyahat etmek, yeni yerler görmek çoğu kişinin hoşuna giden bir şeydir. Ülke içinde seyahat etmek kolay olsa da ülke dışına çıkmak yanında bir sürü belge ve para gerektirmektedir. Bu durum seyahat aşıklarının özgürlüklerine ket vurmaktadır. Fakat ülkemizden sadece pasaport ile ziyaret edilebilen tam 89 ülke mevcuttur. Bu ülkelerin bazılarını sizler için derledik.

Türkiye’den vize istemeyen ülkeler

Vizesiz gidilebilen bazı ülkeler
Andorra

Fransa ve ispanya arasında küçük bir ülke olan Andorra Türk vatandaşlarını 90 gün boyunca ülkesinde vizesiz barındırıyor. Ancak ülkenin hava limanı olmadığı için ilk önce Fransa’ya ve ya İspanya’ya gitmeniz gerek.

Antigua ve barbuda
Karayip denizinin ortasında küçük ve bağımsız bir Karayip ülkesidir. Mavinin ve yeşilin birleştiği bu yer tam bir cennet olarak adlandırılıyor. Farklı bir deneyim yaşamak, yeni bir kültür görmek isteyen gezginler için harika bir tercih. Bu küçük ada 180 gün boyunca Türk vatandaşlarını vizesiz barındırıyor.

Arjantin

Doğasını anlatmaya kelime bulunamayan Arjantin, Türk vatandaşlarının 90 gün boyunca vizesiz kalmasına izin veriyor.

Arnavutluk
Güney Doğu Avrupa’sının cenneti olan Arnavutluk Türk vatandaşlarını 90 gün boyunca misafir ediyor.

Azerbaycan
Kardeş ülkemiz Azerbaycan Türkiye’den geçiş vizesini online ve ya kapıda vize yöntemleri ile alıyor. Online vize 20 ABD doları ile alınırken. Havalimanında 10 ABD doları vererek 60 gün boyunca Azerbaycan’da kalınabilir.
• Azerbaycan’ın vize uygulamalarının 15 Mayıs 2018’de değişmesi bekleniyor.

Bahamalar
Bahamalar ya da resmi adı ile Bahama Milletler Topluluğu Karayip Denizi’nin ortasında Orta Amerika’ya bağlı bir ülkedir. Bahamalar 90 gün boyunca Türk vatandaşlarına vizesizdir.

Botswana
Afrika ülkelerinden biri olan Botswana’ya giriş için vize gerekmiyor. İlginç yerleri görmekten hoşlanan kişiler için güzel bir adres.

Brezilya
Güney Amerika’nın en kalabalık ülkelerinden Brezilya’da 90 gün boyunca vizesiz ziyaret edilebilen ülkeler arasında.

Britanya Virjin Adaları
Karayiplerde bulunan Birleşik Krallık’a bağlı adalar topluluğu Britanya Virjin Adaları vizesiz ülkeler listesinde. Ancak ülkeye aktarma ile ulaşım sağlanabiliyor.

Cape Verde
Atlas Okyanusunda, Senegal ve Moritanya açıklarında bulunan bir Afrika ülkesidir. Portekizin eski kolonilerinden olan Yeşil Burun Adaları olarak bilinen Cape Verde havalimanında 25€ karşılığı vize veriyor. Portekiz üzerinden aktarmalı gitmek en iyi yollardan biri.