Gündem Üç aylara girerken yapılacak ibadetler neler? 2022 Üç aylar tespihi nasıl çekilir, nasıl başlar?

Üç aylara girerken yapılacak ibadetler neler? 2022 Üç aylar tespihi nasıl çekilir, nasıl başlar?

02.02.2022 - 01:13 | Son Güncellenme:

Üç aylar ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç aylar, İslam dünyasında en mübarek aylardandır. Üç aylarda Recep ayı ile başlayan süreç, Ramazan'a hazırlık olarak biliniyor. Bu mübarek üç aylarda yapılacak ibadetler araştırılıyor. Peki, Recep, Şaban ve Ramazan ayında hangi ibadetler yapılır, tespih nasıl çekilir?

Üç aylara girerken yapılacak ibadetler neler 2022 Üç aylar tespihi nasıl çekilir, nasıl başlar

Üç aylar, en mübarek zamanlardandır ve bu aylarda bol bol ibadet edilmesi önerilir. Recep ve Şaban aylarında özellikle nafile oruçları tutuluyor, Ramazan ayına hazırlık yapılıyor. Öte yandan dualar edilir, tespih çekilir. Üç aylar tespih nasıl başlar?

Haberin Devamı

ÜÇ AYLARA GİRERKEN YAPILACAK İBADETLER

Recep, Şaban, Ramazan aylarına Peygamber efendimiz tarafından da ayrı önem verilmiştir. Recep ayı bir tövbe ayı yani yeniden ibadete kulluğa dönme ayı. Resulullah ve sahabeye baktığımız zaman recep ayı geldiğinde ibadetlere biraz daha yoğunlaşırlardı. Şaban ayında peygamber efendimiz daha çok oruç tutardı.

Peygamber efendimizden şöyle bir hadis rivayet edilir. ''Recep ayı Allah'ın ayıdır. Şaban ayı benim ayımdır, Ramazan ayı da ümmetimin ayıdır.''

Bu aylarda ibadetlere yoğunlaşılmalı ve azar azar da olsa Allah'ın emirleri yerine getirilmelidir. Pazartesi perşembe oruç tutulabilir, recep şaban aylarında veya 13-14.15 ayın ortasında üç gün oruç tutulması ayrı bir sevaptır. Kandil gecelerinde tavsiye edilen kaza namazları varsa onları kılmak, Kuran-ı Kerim okumak, fakirlere yardım etmek Sıla-i Rahim yapmak önemlidir.

Haberin Devamı

ÜÇ AYLAR TESPİHİ NASIL ÇEKİLİR, NE ZAMAN BAŞLAR?

Üç aylarda her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir. 1660 defa ''Ya Allah'' diye tesbih çekilir.

Üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir.

10 gün 100 dea Sübhana'llahi'l - hayyil-kayyum

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l - ehadi's-samed

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l -gafuri'r-rahim

Üç aylarda her günün başında ve sonunda 7'şer Fatiha-i şerife okumak sureti ile 100 İhlas-ı Şerif de okunabilmektedir.