Gündem Uçarsu’nun eserine dünya prömiyeri

Uçarsu’nun eserine dünya prömiyeri

11.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Besteci Hasan Uçarsu’nun evli solistler piyanist Özgür Aydın ve viyola sanatçısı Naoko Shimizu için bestelediği ‘Bir Aşk Destanı’ adlı ikili konçerto önceki akşam Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Aydın ile Shimizu tarafından ilk kez seslendirildi.

Uçarsu’nun eserine dünya prömiyeri

‘Öndeyiş’ ve ‘Destan’ adında iki bölümden oluşan, karanlık ve trajik bir başlangıçtan sonra ümitli bir sonla biten konçerto, özellikle aynı zamanda Berlin Filarmoni Orkestrası başviyolacısı olan Shimizu’nun tutkulu performansına sahne oldu.

Haberin Devamı

Viyola ve piyano

Ancak Uçarsu’nun program notlarında “Bestelediğim konçertodaki solist sazların karakter, güç ve yapı olarak birbirlerinden uzak düşmeleri bir yandan çeşitli teknik sorunlar üretirken öte yandan eserin iç dünyasında doğrudan katkıda bulunur” cümlesinde değindiği teknik sorunlar, orkestranın viyolaya eşliğinde zaman zaman solisti bastırması şeklinde ortaya çıktı.
Eserin seslendirilmesinin ertesinde Uçarsu, Shimizu ve Aydın üç kez sahneye çağrılarak dakikalarca alkışlandı. Konserin ikinci bölümünde Aykal yönetimindeki BİFO, Çaykovski’nin Mi Minör 5. Senfonisi’ni seslendirdi.