Gündem Ukrayna Ordusu'nun videosu rekor kırdı! 'Türkiye'nin desteğine karşılık verdik'

Ukrayna Ordusu'nun videosu rekor kırdı! 'Türkiye'nin desteğine karşılık verdik'

04.05.2022 - 16:34 | Son Güncellenme:

Ukrayna Silahlı Kuvvetler Korosu'nun, Salavat-ı Şerif okuyarak İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladığı video Türkiye'de beğeni rekorları kırdı ve sosyal medyadan da defalarca paylaşıldı. İşte çok konuşulan videonun hikayesi...

Ukrayna Silahlı Kuvvetler Korosu, Salavat-ı Şerif okuyarak İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. Koro ayrıca, Türkçe mesaj göndererek "Ramazan Bayramı'nız mübarek olsun" dedi.

Haberin Devamı

Ukrayna ordu korosu, Salavat-ı Şerif okudu. Ramazan Bayramı'nı Türkçe mesajla kutladı. Görüntüleri Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

"DUALARINIZI İÇTENLİKLE DİLİYORUZ"

Ukrayna ordusu paylaştığı mesajında, savaşta verilen destek nedeniyle Müslümanlara teşekkür etti. Ramazan ayında Müslümanların dua ettiği anımsatılan mesajda, "Ukrayna'nın birliği, Kırım'ın kurtuluşu, mültecilerin evlerine dönüşü, parçalanan ailelerin tekrar birleşmesi ve herkesin serbest bırakılması için dualarınızı içtenlikle diliyoruz" sözlerine yer verildi.

VİDEO ÇEKME FİKRİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

CNN Türk ekibinden Mücahit Topçu ve Halil Kahraman, büyük ilgi gören Salavat-ı Şerif videosundaki Ukraynalı askerlerle bir araya geldi. Salavat-ı Şerif videosu çekme fikri nasıl ortaya çıktı, o video için kaç gün hazırlanıldı?

Haberin Devamı

"BENİM FİKRİM"

Ukrayna ordusunun Ramazan Bayramı mesajı çok beğenildi, milyonlarca kez izlendi. Peki o video hazırlanırken neler yaşandı? Kırım Türkü İsmail videonun hazırlanışını anlattı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Onurlu Akademik Şarkı ve Dans Topluluğu'nda yer alan Kırım Türkü İsmail Kurtumer, "Ben Müslümanım ve Ukraynalıyim bu benim fikrim." dedi.

Ukrayna Ordusunun videosu rekor kırdı Türkiyenin desteğine karşılık verdik

"ÇOK ACİL KARAR VERDİK"

İsmail Kurtumer, fikrin bir anda ortaya çıktığını ve hazırlanmak için çok da vakit olmadığını söyledi. Kurtumer, "Çok acil karar verdik. Bu ekibin hiçbiri Türkçe ve Arapça bilmiyor. 3 gün boyunca çalıştık, çok emek verdik çaba sarf ettik. Biraz zor oldu ama bence çok da güzel oldu" dedi.

ALBAY: EMEĞİ BÜYÜK

Kırım Türk'ü İsmail'in bu fikrini destekleyen Koro Albayı Dimitri Antonyuk, "Koromuz da gerçek bir Müslüman Kırım Türk'ü bir arkadaşımız var. O bize çok yardımcı oldu bu videonun hazırlanmasında emeği büyük." dedi.

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİ KARŞILIK VERDİK"

Koronun Albayı ve fikrin hayata geçmesini sağlayan Albay Dimitri Antonyuk, Türkiye'nin ve Müslüman ülkelerin Ukrayna'ya verdiği desteğe böyle karşılık verdiklerini söyledi.

Albay Antonyuk, "Bize birçok Müslüman ülkeden destek geliyor. O ülkelerin başında da Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan var. Bize ve bizim askerlerimize maddi ve manevi olarak çok destek oluyorlar. Dünyadaki en büyük dinlerden biri olan Müslümanların bayramını bu şekilde kutlamak istedik. Bu videoyu gerçekten isteyerek ve içtenlikle hazırladık" dedi.

Haberin Devamı

PAYLAŞIM REKORLARI KIRDI

Bayramın ilk günü paylaşın video Türkiye'de beğeni rekorları kırdı ve sosyal medyadan da defalarca paylaşıldı.