Gündem Uzaktan eğitim ne zaman, nasıl başlayacak? MEB uzaktan eğitim detaylarını paylaştı!

Uzaktan eğitim ne zaman, nasıl başlayacak? MEB uzaktan eğitim detaylarını paylaştı!

19.11.2020 - 15:12 | Son Güncellenme:

MEB son dakika gelişmelerine göre, yüz yüze eğitime aşamalı geçiş Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, artan koronavirüs vakaları ve ölümleri göz önünde bulundurularak bir süreliğine rafa kaldırıldı. Peki, online eğitim ne zaman başlıyor? MEB son dakika uzaktan eğitim detayları merak ediliyor.

Uzaktan eğitim ne zaman, nasıl başlayacak MEB uzaktan eğitim detaylarını paylaştı

MEB'e bağlı binlerce öğrenci, öğretmen ve veli, son dakika MEB haberlerini sorguluyor. İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri genelgesi sonrası sıkı önlemler ve kısıtlamalar yeniden gündeme geldi. Bununla birlikte ''okullar kapanıyor mu?'' sorusu da akıllarda yer etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konu hakkında değerlendirmede bulunarak uzaktan eğitime tamamen geçileceğini dile getirmişti. İşte, uzaktan eğitim tarihi...

Haberin Devamı

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika haberine göre, koronavirüs seyrine göre aşamalı yüz yüze eğitime bir süre ara verildiğini ve bu nedenle EBA TV üzerinden online eğitimin devam edeceğini belirtti. Öğrenciler, 20 Kasım Cuma günü itibariyle 4 Ocak Pazartesi gününe kadar eğitimlerine uzakta devam edecek. Resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecek.

TRT EBA TV üzerinden derslerine devam edecek öğrenciler, 31 Aralık 2020'ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınava tabii olmayacaklar. Sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimleri ve öğretmenler aracılığıyla öğrencilere duyurulacak. Öğrenciler, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır.