Gündem Vatandaşlar emekli maaşlarını internetten sorgulayabiliyor!

Vatandaşlar emekli maaşlarını internetten sorgulayabiliyor!

14.11.2016 - 11:58 | Son Güncellenme:

İnternette kolaylıkla emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. İnternet üzerinde online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi ile güncel emekli maaşı bilgileri alınabiliyor. Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) e-Devlet üzerinde yer alan hizmet ekranları aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor.

Vatandaşlar emekli maaşlarını internetten sorgulayabiliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internet üzerinde oldukça geniş kapsamlı hizmet kanalları mükelleflerin ve vatandaşların hizmetine sunuluyor. Özellikle de elektronik platform üzerinden daha hızlı ve daha kolay bir şekilde işlem gerçekleştirilebiliyor olması dolayısı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internet üzerinde mükelleflere basit, hızlı ve güvenilir işlem hizmetleri sunuluyor ki bu çerçevede de mükellefler artık SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden son derece pratik olarak güncel emekli maaşının ne kadar olacağının hesaplanabilmesi mümkün oluyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişen yeni nesil teknolojiler ile birlikte artık insanların yaşamlarının her alanında kendisine son derece etkin ve yoğun şekilde yer buluyor olması, bireysel alanlarda olduğu kadar kurumsal ve kamusal alanlarda da internet kullanımı etkin şekilde gerçekleştiriliyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) tüm internet hizmetleri ile sadece dakikalar içerisinde kurum ile ilgili olarak gerçekleştirilecek her türlü işlemde son derece önemli işlem fırsatlarından ve kolaylıklarından yararlanabilme şansına sahip olunabiliyor. Bu çerçevede de her geçen gün hızla gelişen ileri nesil teknolojik olanaklar çerçevesinde vatandaşların yaşamları içerisindeki her konuda internetin çözüm kanallarından yararlanmayı tercih etmesine yol açıyor. Günümüzün hızla gelişen ileri nesil akıllı cihaz mobil ürünleri ile birlikte yaşamının neresinde olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar internet üzerinde yer alan tüm dijital hizmet kanallarından yararlanarak, yaşamının her alanındaki ihtiyacını çok daha pratik ve çok daha kaliteli bir şekilde karşılayabilme şansına sahip olabiliyor.

Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde yer alan Türkiye’nin bu alandaki en aktif kamu kurum ve kuruluşlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılmış olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK emekliliği döneminde ne kadar SSK emekli maaşı alınabileceği bilgisine ulaşılabiliyor. Türkiye’de çalışma yaşantısı boyunca emeklilik hayalleri kurmakta olan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi özel sektör çalışanı vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik platform üzerinde kendisine sunulan SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmayı tercih ediyor. SSK mükellefleri elektronik ortam üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kendisine sunulan bu online emekli maaşı hizmet ekranı SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde bazı sigortalılık ve kimlik bilgilerini girmesi gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK mükellefleri tarafından SSK sicil numarası, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfus il ve baba adı bilgilerinin eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli vatandaşlara yönelik olarak online emekli maaşı sorgulama hizmeti sunuluyor. Türkiye’de milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisi internet ortamı üzerinde yer alan SGK’ nın e-SGK hizmetlerini e-Devlet Kapısı aracılığıyla kullanarak online olarak birkaç dakikada emekli maaşı sorgulama işlemi ile güncel ve geçmiş dönem emekli maaşı bilgilerini öğrenebiliyor.