Gündem Yağmur ve fırtına hayatı felç etti

Yağmur ve fırtına hayatı felç etti

19.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından dün Marmara ve Ege Bölgesi’nde şiddetli fırtına ve sağanak yağış etkili oldu.

Yağmur ve fırtına hayatı felç etti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sağanak yağış ve fırtına nedeniyle 41’i turuncu, 31’i ise sarı uyarı olmak üzere, toplam 72 il için meteorolojik uyarı yayımladı. Turuncu uyarı verilen iller arasında İstanbul sarı uyarı verilen iller arasında Ankara da yer aldı. 

Haberin Devamı

■ İstanbul’da sağanak yağış nedeniyle bazı yollar göle dönerken, sürücülerin zor anlar yaşadığı trafikte maddi hasarlı kazalar meydana geldi. İstanbul'dan yapılacak 187 uçak seferi iptal edildi. 

■ Ankara Valiliği kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu, vatandaşlara dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.  

■ İzmir’de Konak, Bornova, Balçova ve Karşıyaka ilçelerinde onlarca iş yerini su bastı. Vapur seferlerine bir süre ara verildi. 

■ Karadeniz’de etkili olan kötü hava şartlarında yol almakta güçlük çeken yük gemileri Sinop’a sığındı. 

■ Bursa Uludağ, dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaza büründü. Saatteki hızı 60 kilometreye kadar ulaşan lodos nedeniyle BUDO seferleri iptal edildi. 

Haberin Devamı

■  Yurdun önemli kayak merkezlerinden olan Kartepe'de mevsimin ilk karı yağdı. 

■ Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Çırpılar köyüne mevsimin ilk karı yağdı. 

■ Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde fırtınanın oluşturduğu dev dalgalar nedeniyle küçük balıkçı tekneleri alabora oldu.  

■ Antalya Manavgat'ta D-400 karayolunda fırtına ve yağmur nedeniyle devrilen ağaçlar yolu kapattı. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda trafik akışı normale döndü.