Gündem Yeni sandalyelerle gelen ‘çifte zafer’

Yeni sandalyelerle gelen ‘çifte zafer’

25.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Berlin’deki şampiyonadan 3 altın madalya çıkaran Hamide Kurt Doğangün ve Zübeyde Süpürgeci, ‘Bakanımızın talimatıyla alınan yarışma sandalyelerimiz en büyük yardımcımız oldu’ dedi

Yeni sandalyelerle gelen ‘çifte zafer’

Berlin’deki ‘2018 Para Atletizm Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden milli atletler Zübeyde Süpürgeci’nin 1 ve Hamide Kurt Doğangün’ün 2 altın madalya kazanması, Türkiye’ye yeni bir gurur yaşattı. Zübeyde Süpürgeci, tekerlekli sandalye koşu branşında T54 kategorisi kadınlar 200 metrede 30.96’lık derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazanırken, Hamide Kurt Doğangün ise T53 kategorisinde hem 200, hem de 400 metre zaferleriyle 2 altın madalyanın sahibi oldu. Milli sporcu Zeynep Acet de iki gümüş madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

MİLLİYET'E ANLATTI

Türkiye’nin gururu olmayı başaran sporcuları hikayesi, imkan sağlandığında başarının da geleceğinin kanıtı oldu. Başarıya uzanan yolu Milliyet’e anlatan Zübeyde Süpürgeci ile Hamide Kurt Doğangün, her gün servis araçlarıyla evlerinden alınıp spor salonuna götürülmelerinin ve 2 saatlik antrenmanın ardından tekrar evlerine bırakılmalarının başarılarında büyük rol oynadığını söylüyor. Madalyada antrenörleri Ömer Cantay’ın büyük payının olduğunu anlatan altın sporcular, “Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatıyla alınan yeni yarışma sandalyelerimiz zafere uzanan yolda en büyük yardımcımız oldu” diyor.

Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Atletizm sporcusu 25 yaşındaki Zübeyde Süpürgeci, tekerlekli sandalye koşu branşı 200 metre T54 kategorisinde Avrupa rekoru kırarak birinci olurken, tarifi imkansız bir mutluluk yaşadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Yeni sandalyelerle gelen ‘çifte zafer’

“Hayatımın en mutlu anlarından biri, finiş noktasından geçtiğim o andı” diyen Süpürgeci; “Şampiyonaya çok iyi imkanlarla hazırlanma fırsatım oldum. Kendisi de eski sporcu olan antrenörüm Ömer Cantay’ın sayesinde birinci oldum. Bağcılar Belediyesi, her türlü imkanı sundu” dedi.

T53 kategorisi 200 metre koşusunda derece yapan Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü’nden milli atlet Hamide Kurt Doğangün de (24), duygularını anlatırken, “Hayatımın en mutlu günlerinden birini yaşadım” dedi. 2008 yılından bu yana spora emek verdiğini dile getiren Doğangün; “Elde ettiğim başarıdan dolayı ülkemden gelen tebrik mesajları beni oldukça mutlu etti. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrıca tebrik etmesi onurlandırdı” diye konuştu.

Yeni sandalyelerle gelen ‘çifte zafer’

‘Hedefim 2020 Tokyo oyunları’

Açıköğretim lise programına kayıtlı olduğunu da belirten milli atlet Hamide Kurt Doğangün, “3 ay önce dünya evine girdim. Eşimin desteğini her zaman yanımda hissediyorum. 2 yıldır Bağcılar’da ikamet ediyorum ve Bağcılar’da olmaktan dolayı kendimi şanslı sayıyorum. Ailemin ve eşimin desteğini hep hissediyorum. Önümüzdeki yıl Dünya şampiyonasına ve ardından 2020’de yapılacak 2020 Tokyo Paralimpik oyunlarına hazırlanıyorum ve inşallah bu iki yarışmada madalya alacağıma inanıyorum. Halkımıza gurur yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı