Gündem 'Yine satar, satacak'

'Yine satar, satacak'

08.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin meclis grubu toplantısında gündemi değerlendirdi.

Yine satar, satacak

Millet İttifakı’nda yaşanan 3 günlük krize değinerek ‘Altılı Masa’yı hedef alan Bahçeli, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

ÇADIR TİYATROSU: Siyaseti fitne kumkumasına, çadır tiyatrosuna, kavga ve kutuplaşma arenasına çeviren fırıldakların, U dönüşleriyle meşhur devşirmelerin tertiplerine itibar etmeyeceğiz, nahoş tezgâhlarına gelmeyeceğiz. Cumhur İttifakı olarak adanmış yüreğimizle Türkiye’ye ve Türk milletine hizmet edeceğiz. Başkaları polemik batağında debelenecek, kaos ve kriz pozunda buluşacak; biz huzur, barış ve kardeşliğin manifestosunu yazacağız.

AKŞENER’E TEPKİ: Bir yıl boyunca oturduğu eğri bacaklı masayı; “kumar masası”, “şahsi hırsların masası”, “noter masası” diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar ilkesizliğin ve yüzsüzlüğün numuneleridir. İttifak yaptığı partinin mensuplarını isyana çağırmak siyasi ahlak eksikliğinin adeta fermanı değildir de nedir? “Kazanamaz” dediği Cumhurbaşkanı adayının dönüp dolaşıp yanında hizalanmak ilkesizliğin daniskası değildir de nedir? Bu çirkinliğe onay verip masayı devirene tekrar sandalye sunmak çürümüş bir siyasetin ilkesizliği değil midir? Makam ve mevki pazarlıklarıyla masaya geri oturan İP başkanı, söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak, insanımızın yüzüne utanmadan nasıl bakacaktır? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne de muhatap olmuştur. Geçmişte demiştim, yine söylüyorum: Bir kere satan yine satar, yine satacaktır. Zillette fırtına kopsa bizde yaprak bile kımıldamayacaktır.

Haberin Devamı

‘Amed diye bir yer yok’

Bahçeli TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta oynanan Bursaspor-Amedspor maçındaki olaylara ilişkin de şunları söyledi: “Bursaspor ve Diyarbakırspor arasında oynanan futbol müsabakasında, tribünlerden sallanan provokatif mahiyetli görsellerin, yaşanan taşkınlıkların sporun ahlak ve doğasına bütünüyle aykırı olduğu herkesin malumudur. Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum. Milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Ancak şunu da söylemem lazımdır ki, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi bir defa cinayettir, rezalettir.”